Pandispan cu biscuiti

de Miha
297 vizualizări

Treaba e cam simpla si sta cam asa: ne trebuie ceva bun in fiecare zi pentru pachetelul de la scoala. Uneori mai apelez si la biscuitii din comert care, fie vorba intre noi, nu stiu ce au in ei dar tare le mai plac si sunt primiti cu entuziasm. 😀 Iar daca-s Oreo, cu atat mai mult :)) Dar de cele mai multe ori incerc sa le fac eu acasa cate un chec sau cateva briose… ceva uscat, numai bun de pus in punguta.

Prajitura de astazi este un pandispan simplu in care am adaugat cateva linguri de pesmet de biscuiti. 😉 Iese foarte bun si pufos si cu siguranta se preteaza la un tort.

pandispan simplu cu biscuiti

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru pesmetul de biscuiti:
  • 5-6 biscuiti obisnuiti
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingura unt topit

Mod de preparare Pandispan cu biscuiti:

Pesmetul de biscuiti:

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam cacaoa si untul topit si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Punem zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam si apa fierbinte. Galbenusurile amestecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se omogenizeaza amestecand usor. Dam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus, sa nu se lase compozitia. La sfarsit punem pesmetul de biscuiti.

Compozitia o turnam in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma. Se poate face proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

pandispan simplu

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Alina Vicu 18 aprilie 2013 - 4:41

Am venit sa iau o bucata de prajiturica si am adus cafeluta la schimb! 😉

Răspuns
Diana 18 aprilie 2013 - 7:05

Taaare mai esti inventiva …

Răspuns
Macy 26 aprilie 2013 - 10:08

Arata ca un burete, dar comestibil:)) arata bine:D

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: