Paine neagra

de Miha
151 vizualizări
paine neagra

Reteta Paine neagra

paine neagra
Reteta Paine neagra Mod de preparare Paine neagra: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10… Aluat dospit Paine neagra European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 ml apa
  • 550-600 g faina neagra
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare Paine neagra:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare, peste care adaugam maiaua.P unem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. 🙂

Am ales programul de baza al masinii de paine, cel de 3 ore.

A iesit o paine tare frumoasa si tare gustoasa 😉

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

alison 2 septembrie 2009 - 13:42

miha,e super piinica!si eu fac cu un sortiment de faina neagra,dar cu drojdie proaspata si mai pun si seminte de in…dar ma limitez la 1/2 de felie pe zi ,stii tu de ce…

Răspuns
Miha 2 septembrie 2009 - 13:45

Alison,ce diferenta este intre drojdia uscata si cea proaspata?Cum folosesti drojdia proaspata la masina de paine?

Răspuns
alison 2 septembrie 2009 - 14:56

uite,eu folosesc ambele.dupa cum e reteta,de exemplu,pe pachetul de faina neagra e reteta cu 700 gr faina si 25 gr drojdie proaspata.eu drojdia o pastrez in congelator,o iau,o dizolv in ceva ml apa caduta cu zaharul si sarea si o pun in masina,prima.atit!
iar dr. uscata,imi place cea de la plus,nemteasca,ruf,parca,iese faina piinea cu ea.dar predomina utilizarea celei proaspete,budafok.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: