Paine cu cartofi

de Miha
102 vizualizări

* 3 cartofi (360 g piure)
* 150 ml apa (in care au fiert cartofii)
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1.5 lingurita sare
* 1.5 lingurita zahar
* 3 linguri ulei
* 650-700 g faina

Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza. Restul de apa de la fiertul cartofilor se poate pune la congelator si folosita ulterior la oricare alta reteta de paine.

Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.

Daca doriti o coaja moale la paine, dupa ce o scoateti din cuptor, o ungeti cu putin ulei si o acoperiti cu un prosop pana se raceste.

Sursa

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Daniela 22 martie 2010 - 21:09

Foarte frumoasa, si sant sigura ca si gustoasa!

Răspuns
Gabriela Cara 22 martie 2010 - 21:37

Moama, ce paine babana, parca ii simt mirosul in nari.
Am salvat reteta, prea bine arata.
Pup!

Răspuns
Naina 23 martie 2010 - 6:30

Ce paine frumoasa…o mananci din ochi. Bravo Miha!!

Răspuns
Daniela 23 martie 2010 - 7:36

Uau, ce piine grasuta, parca as minca si eu o feliuta, mai ales ca e de post… Pupici …

Răspuns
Veronica 23 martie 2010 - 8:00

Am facut si eu de mult. Foarte delicioasa si satioasa.
Pacat ca am stricat cuva masinii de paine :((

Răspuns
Miha 23 martie 2010 - 8:05

Daniela, multumesc!
O zi buna iti doresc!

Răspuns
Miha 23 martie 2010 - 8:06

Gabi, intr-adevar e foarte aromata, cred ca de asta a ajuns mirosul pana la tine! :))
Te pup si sa aveti pofte! 🙂

Răspuns
Miha 23 martie 2010 - 8:06

Naina, multumesc tare mult!

Răspuns
Miha 23 martie 2010 - 8:06

Cuscra, esti la post? :-s

Răspuns
Miha 23 martie 2010 - 8:09

Ufff…Vero…cred ca si la mine ar fi mare tragedie daca s-ar strica masina de paine. 🙁

Răspuns
Nati 23 martie 2010 - 9:02

Miha, in sfirsit ti-am vazut si eu piinea cu cartofi, chiar arata bine a ta! Eu acuma folosesc orice rest de piure, zeama de la cartofi si pun in piine, se simte diferenta si la gust si la consistenta miezului.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: