Negresa – reteta simpla si ieftina

de Miha
396884 vizualizări
Negresa - reteta simpla si ieftina

Negresa – reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici

😂😂

Reteta este, asa cum va spuneam, una foarte simpla si ieftina, ingredientele sigur le aveti deja in casa 😉  Este foarte usor de preparat, eu am folosit mixerul din comoditate, dar e de-ajuns si un tel.

Negresa - reteta simpla si ieftina

Negresa - reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina.… Prajituri Negresa – reteta simpla si ieftina European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.9/5
( 99 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar pudra (200 g)
  • 1/2 cana ulei (125 ml)
  • 1 cana lapte (250 ml)
  • 2 cani faina (300 g)
  • 3 linguri cacao (50 g)
  • 1 lingura rasa bicarbonat (10 g)
  • 6 linguri dulceata de afine
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

Mod de preparare Negresa – reteta simpla si ieftina:

Punem oul intr-un bol si-l mixam bine cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele.

  • esenta de vanilie o puteti inlocui cu orice alta aroma aveti si va place. De exemplu, esenta de portocale ii da un gust grozav 😉

Peste amestecul de mai sus cernem faina amestecata cu cacao si bicarbonat.

  • bicarbonatul poate fi inlocuit cu praf de copt

Dupa ce am omogenizat compozitia adaugam dulceata si amestecam

  • puteti folosi orice fel de dulceata sau gem
  • de obicei folosesc in jur de 3 linguri de dulceata in reteta, de data asta am pus 6 si a fost ok
  • puteti adauga in compozitie miez de nuca tocat grosier cu cutitul, stafide ori bucati de ciocolata

Compozitia se toarna in tava (35 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

  • puteti folosi si o tava mai mica, eu am folosit una foarte mare deoarece imi place sa nu iasa foarte inalta, numai buna de muscat, fara sa-ti faci mustati de ciocolata😂

Prajitura se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Intre timp, se topeste ciocolata si se amesteca cu lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Prajitura racita se glazureaza cu ciocolata si se portioneaza dupa ce s-a racit foarte bine.

Pofta buna! 😉

Negresa cu dulceata

RETETA IN IMAGINI

Negresa - reteta simpla si ieftinaNegresa - reteta simpla si ieftina

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Mark Dell 5 iunie 2022 - 17:19

Din pacate, respectand reteta, iese un fel de blat de tort prea crescut/aerat. As recomanda, ori amestecarea glazurii in compoz. blatului, ori reducerea la max ½ a bicarbonatului.

Răspuns
Mădălina 7 septembrie 2022 - 22:54

Super pufoasă și delicioasă 🤌

Răspuns
Miha 8 septembrie 2022 - 13:49

Multumesc 🙂

Răspuns
Vrabie 1 decembrie 2022 - 20:08

La cuptorul clasic cu flacara de la argaze nu merge ?

Răspuns
Miha 2 decembrie 2022 - 9:33

La cuptorul clasic se coace la foc mediu 🙂

Răspuns
cora 21 martie 2023 - 10:27

Arata strasnic. Dar,daca adaug 6 linguri gem ,mai pot reduce din zahar,cred ca 140 g e destul(cu ceva coaja de portocala si scorti,ori ciocolata ).Iar bicarbonatul-o lingurita 4-5 g nu e suficient ?

Răspuns
Miha 22 martie 2023 - 20:48

La cantitatea de zahar poti ajusta, desi mie imi pare ca e ok asa. Nu e foarte dulce
De bicarbonat… nu stiu ce sa zic, nu stiu daca is suficiente doar 4 grame

Răspuns
Georgiana 16 mai 2023 - 18:27

Am cautat foarte mult o reteta de negresa asa pufoasa si in sfarsit am gasit! Eu am pus doar 70 gr de zahar si nu am pus dulceata, dar este foarte gustoasa si destul de dulce. Am inlocuit laptele de vaca cu lapte vegetal. Insa ceva s-a intamplat si nu stiu ce. Blatul era copt, nu s-a lipit nimic de scobitoare si nici nu l-am scos direct din cuptor, l-am lasat cu usa deschisa sa raceasca in mod natural. Am facut glazura, era inca putin calduta, la fel si blatul si pentru ca nu am mai avut rabdare sa raceasca complet, am turnat glazura peste blat. Este foarte gustoasa, dar blatul este putin lipicios, ramane pe cerul gurii🫣 pare ca ar fi un pic necopt, desi era. Multumesc!

Răspuns
Miha 17 mai 2023 - 11:46

Poate mai trebuia lasata putin la cuptor

Răspuns
Adeliana 26 octombrie 2023 - 10:36

Am făcut de multe ori negresa asta. O fac în cantități duble, într-o tavă mai mare. Cei mici o adora . Adaug nuca si ciocolata cu alune/ stafide + dulceață de afine. Iese demențială.
Mulțumesc!

Răspuns
Claudia 9 noiembrie 2023 - 9:13

Super azi o fac și eu urmează să pun foto vă pup

Răspuns
Nicu 30 noiembrie 2023 - 8:53

Am facut aceasta reteta de 4 sau 5 ori, din punctul meu de vedere, estea cea mai ok. Uneori reduc zaharul al 50g si adaug tot borcanul cu gem. De asemenea, in loc de esenta de rom, am pus chiar rom si la fel, a iesit ceva super delicios. Multumesc pentru reteta.

Răspuns

Lasă un răspuns