Negresa cu crema mascarpone

de Miha
2951 vizualizări

Azi, in zi de mare sarbatoare, am rascolit prin tolba cu retete de prajituri si am adus pentru toti sabatoritii o negresa. La multi ani tuturor, sanatosi si fericiti.

Ciocolatoasa, asa cum ii sta bine unei negrese, pufoasa si cu delicata-i crema de mascarpone, e o prajitura perfecta pentru musafiri.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 g ciocolata cu rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 225 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g zahar (de preferat pudra)
  • 250 g mascarpone

Mod de preparare:

Ciocolata si untul se topesc la foc mic. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul in crema de ciocolata si mixam pana se topeste. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam incet iaurtul, omogenizam apoi incorporam incet si faina amestecata cu cacaoa, un praf de sare si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Suprafata prajiturii va crapa si va fi ferma la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet. Dam la rece pana crema incepe sa se inchege.

Mixam crema cu zaharul, apoi adaugam mascarponele. Mixam pana la omogenizare.

Punem crema peste blatul bine racit si dam la frigider pentru vreo ora. Se pudreaza cu cacao si se portioneaza. Sau, se portioneaza si se pudreaza cu cacao. :))

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Rocsy Ciobanu 8 septembrie 2012 - 14:07

O prajitura delicioasa asa cum doar tu stii sa pregatesti.Pup1

Răspuns
Adela Zilahi 9 septembrie 2012 - 6:25

Super-mega-ultra delicioasa! Perfecta pentru mine!! Pupic!

Răspuns
catkitchen 10 septembrie 2012 - 6:55

Miha, ce idee grozava !!!! 😉 Arata perfect parjiturica ta !!!

Răspuns
Delicious Flavours 10 septembrie 2012 - 7:29

Hmmm, ador negresele si daca mai are si crema deasupra…ce sa zic…trebuie s-o incerc! 😀
Pupici

Răspuns
Lady Butterfly 11 septembrie 2012 - 12:05

Dementiala prezentarea, nici nu vreau sa ma gandesc la gust, ca-mi ploua in gura..vorba aia….

Răspuns
Miha 11 septembrie 2012 - 12:50

Va multumesc fetelor! :*

Răspuns
ana 11 septembrie 2012 - 19:18

Hola Miha, he llegado por casualidad a tu blog y tengo que decirte que me esta gustando muchísimo, por ello y con tu permiso me quedo por aquí ya que no quiero perderme nada de lo que publiques! Gracias y besos Ana

Răspuns
Rita Oarga 17 septembrie 2012 - 15:29

Ce aer rustic au pozele! Potrivit cu o reteta dintr-un caiet uitat. Iar negresa cu mascarpone, mmm, nici nu vreau sa ma gandesc. :))

Răspuns
Alice 19 septembrie 2012 - 10:39

Pare foarte buna reteta, si as vrea sa o incerc si eu, dar am o intrebare. Se poate inlocui smantana pentru frisca de la crema cu altceva ?

Răspuns
Miha 19 septembrie 2012 - 11:01

Hmmm…Alice…grea intrebare imi pui. :))) Daca ar fi sa inlocuiesc as merge pe varianta „lapte evaporat” Se gaseste la Lidl, dar pe cutie scrie „lapte condensat”

Răspuns
catalina 4 februarie 2013 - 13:11

frisca lichida e buna in loc la acea smantana,crema nu se prepara pe aburi?

Răspuns
Miha 4 februarie 2013 - 13:33

Da, frisca lichida e buna in loc de smantana pentru frisca.

Crema nu se prepara pe aburi, nu e necesar.

Răspuns

Lasă un răspuns