Prajituri / Retete de prajituri

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavloca cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru cosuletele de bezea:
  • 7 albusuri (~280 g albus)
  • 250 g zahar (pudra)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 30 g amidon
  • Pentru crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • zmeura proaspata sau congelata
  • frunzulite de menta
loading...

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut fabulos, cu care sa impresionezi musafirii, prepara aceste mini Pavlova cu zmeura. Promit un succes de necontestat! 🙂

Mod de preparare Mini Pavlova cu zmeura:

Cosulete de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce

Punem bezeaua intr-un posh si spritam cercuri cu diametrul de cca 7 cm, in tava tapetata cu hartie de copt, apoi trecem cu compozitia doar pe lateralele cercului, obtinand astfel cosuletele.

  • in cazul in care folositi un dui subtire, pentru a obtine cosulete, treceti compozitia pe laterale de 2-3 ori

Dam tava la cuptor la foc mic (100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

Cosulete se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Crema se pune intr-un posh si se spriteaza peste cosuletele de bezea. Se orneaza cu zmeura si frunzulite de menta.

  • cosuletele de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema
  • in loc de zmeura puteti folosi si alte fructe: capsuni, afine, visine chiar si fructe din dulceata sau sos de ciocolata

Pofta buna! 😉

Mini Pavlova cu zmeura si mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Maria says:

    Draga Miha zaharul la bezea nu trbuie sa fie pudra

  2. Daniela says:

    Buna Mihaela,
    Vreau sa verific: 30g amidon? Pare foarte mult.
    Multumesc!

    • Nu este mult, sunt 2 linguri.
      Asta numai daca vorbim de acelasi lucru, adica amidon si nu amoniu 🙂

      • Daniela says:

        Multumesc pentru raspuns! Ai dreptate, eu aveam in cap bicarbonat de sodiu (baking soda).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Va spuneam la aceasta reteta ca, fie folosesti un blat de cacao, fie ca folosesti un blat simplu cu vanilie, crema este grozava si fie ca decizi sa faci o prajitura cu crema mascarpone, fie tort… garantat nu mai ramane nimic pentru a doua zi! 🙂 Mod de preparare Prajitura […]

Negresa – reteta simpla si ieftina

Negresa – reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici 😂😂 Reteta este, asa cum va […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]