Mini Paris Brest

de Miha
7362 vizualizări
Mini Paris Brest

Cand am vazut reteta de Mini Paris Brest postata de Gabi, aproape ca n-a mai contat ca aveam deja cornulete cu rahat pregatite cu o zi inainte. Numai bine s-au fragezit si mai mult si au au fost si mai gustoase dupa cateva zile. Imediat am intrat in bucatarie si m-am apucat de treaba.

Urmand ideea Gabrielei, am folosit reteta de coji pentru eclere pe care o folosesc de obicei (o gasiti AICI) si o crema de vanilie cu mascarpone absolut delicioasa. Nu este reteta originala de Paris Brest, dar pot sa va spun ca e atat de bun ca nici nu mai conteaza asta! 😀

Mini Paris Brest

Mini Paris Brest

Cand am vazut reteta de Mini Paris Brest postata de Gabi, aproape ca n-a mai contat ca aveam deja cornulete cu rahat… Retete de prajituri mini paris brest, aluat eclere, crema de vanilie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • Aluat oparit:
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 6 oua

Mod de preparare Mini Paris Brest:

Aluat:

Se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea.

Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Aluatul se va strange, iar pe fundul cratitei va ramane o pelicula de aluat. Lasam sa se raceasca, timp in care aluatul se va mai intari. Mixam usor, sa desfacem compozitia, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare

  • in functie de marimea oualor, incepeti cu 6 oua si daca mai este necesar mai adaugati un ou sau doua. Aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge
  • daca vrei o varianta cat mai apropiata de cea originala unge cu galbenus de ou si presara fulgi de  migdale

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt, cercuri de cca 10 cm diametru.

Se da tava la cuptor la foc mare (230 grade) pentru 15-20 minute, timp in care cojile sunt crescute si rumenite usor. Apoi inca 10-15 minute la foc mediu (180-190 grade la cuptor electric sau 160-170 grade cuptor electric cu ventilatie). Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

  • in functie de cuptorul fiecaruia, urmariti stadiul de coacere. Este posibil ca 20 de minute sa fie prea mult, caz in care reduceti timpul de coacere

Crema de vanilie cu mascarpone:

Galbenusurile si zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca bine. Se adauga si amidonul si se omogenizeaza, dupa care se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

  • teoretic, amidonul se poate inlocui cu faina, dar sfatul meu este sa folositi amidon. Crema este mult mai gustoasa si mai fina

Se pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, se fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se pune esenta de vanilie dupa gust. Peste crema racorita s pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Smantana pentru frisca, zaharul vanilat si mascarponele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma.

Budinca racita se mixeazaputin, cat sa se desfaca si se adauga crema cu mascarpone. Se mixeaza scurt pana se obtine o crema fina si omogena. Se da la rece pana in momentul folosirii.

Asamblare Mini Paris Brest:

Cojile de aluat oparit se taie in doua. Se spriteaza crema de vanilie cu mascarpone, se pune capacul taiat, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se dau la rece pana in momntul servirii. La noi momentul a fost ACUM! 😀

Mini Paris Brest

Pofta buna! 😉

Mini Paris Brest

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Gaby 16 septembrie 2021 - 14:05

Nu imi plac deloc, sa nu mai faci! :))))))

Răspuns
Miha 16 septembrie 2021 - 19:27

Nici mie nu-mi plac… ca te fac sa mananci cu nemiluita :))))

Răspuns
Gaby 16 septembrie 2021 - 22:22

:))))))))))))))

Răspuns
Camelia 17 septembrie 2021 - 15:23

Nu s bune..

Răspuns

Lasă un comentariu