Mere umplute cu carne de vitel

de Miha
201 vizualizări

* 2 mere
* 200 g pulpa de vitel
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 pahar de vin rosu
* zeama de la 1/2 lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* rozmarin
* cascaval pt presarat deasupra

Carnea se toaca marunt.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin.

Merelor li se taie cate un capacel, apoi cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele si o parte din miez. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se umplu cu carnea usor racita. Se presara cu cascaval ras si se pun capacelele.

Se aseaza intr-o tava, apoi se dau la cuptor la foc mediu spre mare pentru 15-20 de minute.

Se servesc calde.

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Ramona 18 mai 2010 - 12:57

Foarte interesanta reteta, sunt curioasa cum e la gust.

Răspuns
Nati 18 mai 2010 - 12:58

Ce bine arata! Dar zi-mi sincer: conservatorii tai au gustat macar o bucatica? :)))

Răspuns
Miha 18 mai 2010 - 13:07

Ramona, este bun. Acum am folosit mere Golden, ca de astea aveam in casa si carnea a avut un gust usor dulceag. Cu niste mere acre ar merge mult mai bine. Cred! 🙂

Răspuns
Miha 18 mai 2010 - 13:08

Natalia, conservatorii mei au mancat doar umplutura. Scoasa din mere inainte de a-i chema la masa. :))

Răspuns
Bianka 18 mai 2010 - 13:56

Ce idee, este foartea special

Răspuns
Vuki Radanov 18 mai 2010 - 17:50

woooowwww! la gust cred ca sunt dementiale! Cu mere ionatan cred se potrivesc mai bine, dar oricum, sunt nebunie! Felicitari!

Răspuns
Miha 18 mai 2010 - 17:54

Bianka, da…este…altceva! 🙂

Răspuns
Miha 18 mai 2010 - 17:55

Multumesc Laura! 🙂 Te pup!

Răspuns
pansy 18 mai 2010 - 22:41

asta trebuie sa fie o bunatate !

Răspuns
Miha 19 mai 2010 - 7:01

Pansy, multumesc!
Da, a fost bun…E altceva, cel putin pentru noi…:))

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: