Pui “Kievskaia”

de Miha
229 vizualizări

* 50 g unt aromat (usturoi, rozmarin, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie)
* 1 piept de pui
* 1 ou
* faina
* pesmet


Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta, la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie.

Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta.

Se pune pe o bucata de folie alimentara

si se da la congelator cateva minute, pana se intareste.

Acest fel de mancare se prepara numai din piept de pasare.

Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele. Ca sa nu se rupa, atunci cand se bate se foloseste o folie alimentara.

Se sareaza si se ruleaza punand inauntru cate o bucata taiata din untul aromat intarit. Se ruleaza astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru.

Se trece ruloul prin faina, oul batut si prin pesmet.

Se repeta aceasta operatiune de 2 ori, dupa care se prajeste fiecare rulou in ulei mult si foarte bine incins, intorcandu-le pe toate partile in timpul prajitului.

Se servesc calde cu garnitura de cartofi, mazare sau morcovi tineri sote.

In reteta originala se spune ca: pieptul de pui se scoate intreg de pe os si se lasa ultimul os care intra in muschi de la aripioara, ca un ciot si se bate cu grija sa nu se zdrobeasca osul. In momentul servirii se stropeste cu unt proaspat, iar pe varful aripioarei care sta in sus se fixeaza o bucata de folie de aluminiu

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

jose manuel 6 august 2010 - 15:39

Esto se ve muy rico. Original y rico.
Saludos

Răspuns
vdaiana 6 august 2010 - 19:07

Iooooi cat de tare ma bucur ca am descoperit reteta asta! io cumpar Mini Kiev – chiftelute din piept de curcan umplute cu branza cu verdeata – semipreparate. dar mi-am notat reteta ta si am s-o incerc cat de curand! 🙂

Răspuns
Bianka 7 august 2010 - 7:53

ÓÓÓÓÓÓ ce mincare, foarte gustos

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: