Cand am primit tema saptamanii de la Electrolux pentru „Inspiration Food Marathon” – Delicii suedeze – mi-am zis ca pana aici mi-a fost. :)) Bucataria suedeza nu este foarte cunoscuta, desi cautand si citind despre asta am descoperit niste retete fantastice.
Pentru astazi am ales sa prepar Janssons Frestelse, o reteta traditionala ce se afla in preferintele suedezilor, fiind consumata in special la cina de Craciun. O reteta simpla si delicioasa, pe care am gasit-o in mai multe variante, unele cu ansoa, unele cu sprot. Pana la urma, eu am ales-o pe cea care mi-a convenit :)))
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 1 ceapa
- 1 conserva cu ansoa (100 g)
- 200 ml lapte
- 200 g smantana
- ~70 g unt
- pesmet
- sare si piper
Mod de preparare:
Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri.
Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite.
Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim.
Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand incepe sa fiarba punem ansoa, apoi cartofii.
Amestecam usor, punem sare si piper daca e necesar si sucul din conserva. Fierbem cateva minute, timp in care amestecam de cateva ori, sa nu se prinda de fund.
Ungem un vas termorezistent cu unt si turnam compozitia de cartofi cu peste. Acoperim cu un strat generos de pesmet si presaram cateva bucatele de unt.
Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana preparatul prinde o crusta aurie.
Am incheiat aceasta masa copioasa cu o portie de Swedish Pancakes, cele mai bune si pufoase pancakes mancate pana acum. 😉
Va doresc pofta buna! 🙂 Si daca v-a placut aceasta reteta nu uitati sa-mi lasati in comentariu aici pe blog sau un like si comentariu pe pagina de Facebook. Va multumesc.
30 comentarii
Miha, nu cunosteam reteta, dar imi place si o voi incerca si eu. Bafta multa iti doresc!
Multumesc Corina! :*
Grea incercare, dar arata de nota 10 si m-ai facut curioasa de gust. Si pt ca imi place ansoa sigur o sa testez reteta. PUP!
Multumesc Cristina!
Am dovedit-o si pe asta! :))))
Succes Miha!
Multumesc Dya! :*
Interesant si usor de facut. Bafta la concurs.
Multumesc draga Ghiocel!
Baftă! Pancakes-urile arată extraordinar.
Multumesc Alina! :*
O sa pun si reteta de pancakes.
Bafta muuuuuuuuuulta! >:d<
multumesc Gabi! :*
Tin pumnii stransi,Miha! Meriti! >:D<
multumesc Geanina! :*
O masa copioasa!!! Arata totul minunat!! Bafta!!!! Pupici!
Multumesc mult Adela! >:D<
Reteta este simplă, arată tare bine şi cred că-i şi bună. Sigur o voi încerca. Aştept şi reţeta desertului. Baftă!
multumesc Adriana!
Ma bucur ca o vei incerca! Sper sa-ti placa! 😉
O reteta interesanta! si gustoasa!!!!
multumesc Mari! :*
Tentanta reteta.
Mult succes!
multumesc Alexandrina! >:D<
Ispititoare ispita! Nu prea ma impac eu cu ansoa, dar nu m-as da in laturi de la o portie.
😉
Frumos! Bafta multa!
multumesc Timi! >:D<
Si de data asta te-ai descurcat admirabil!Bafta in continuare.
multumesc Ramo! >:D<
E foarte foarte bun! A fost cina noastra de aseara, ne-a placut foarte mult! Sarut-mana pentru inca o reteta minunata!
multumesc Maria!
Sa va fie de bine masa! 😉