Crema de ciocolata alba

de Miha
264370 vizualizări
Crema de ciocolata alba

Reteta Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori prajitura. Unde mai pui ca se face din doar 2 ingrediente 😉

Am gasit la Lidl o ciocolata alba cu fulgi de capsuni. Doamne, e nebunie! Prajitura pe care am facut-o cu crema asta nici nu a mai apucat lumina celei de-a doua zile. Este si o varianta de ciocolata alba cu fulgi de nuca de cocos. Va recomand sa le incercati!

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna… Dulciuri Crema de ciocolata alba European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 69 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Crema de ciocolata alba:

Ciocolata alba rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste intr-un vas, la foc mic.

  • sfat: se intampla de foarte multe ori ca grasimea din frisca sa ramana lipita de cutie. Taiati cutia cu totul si colectati acea grasime foarte importanta la reusita retetei 🙂

Fara a da in clocot si amestecand continuu se tine vasul pe foc pana ciocolata este topita. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti puteti tine crema la frigider, cateva ore sau peste noapte

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana devine pufoasa.

  • daca crema nu se intareste suficient puteti folosi un intaritor de frisca
  • crema se poate imbogati cu 100-150 g crema de branza ori mascarpone
  • de asemenea, puteti adauga si zeama de lamaie pentru un gust mai fresh

Nu-i asa ca e simplu si usor de facut? 😉

ALTE RETETE CU CREMA DE CIOCOLATA ALBA

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Cristina 26 noiembrie 2020 - 14:28

Bună ziua va rog sa îmi spui dacă trebuie smantana pentru frișcă îndulcit sa neîndulcita?

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2020 - 15:01

Buna, Cristina
Smantana pentru frisca pe care o folosesc de obicei (Pilos sau La Dorna) este neindulcita. Indulcita stiu ca e frisca vegetala, dar nu e nicio problema daca o folosesti

Răspuns
Mihaela Muntean 29 martie 2021 - 0:00

Bună seara! Vă rog frumos să imi spuneți dacă se bate smântâna pentru frișcă? Mulțumesc frumos!

Răspuns
Miha 29 martie 2021 - 8:58

Ciocolata se topeste cu smantana lichida. Se bate dupa ce se raceste

Răspuns
B Mihaela 2 noiembrie 2021 - 18:13

Buna seara. In loc de smantama pt frisca pot folosi frisca lichida?

Răspuns
Miha 2 noiembrie 2021 - 18:15

se poate, desigur

Răspuns
Raluca 3 noiembrie 2021 - 3:42

Care este cea mai buna smantana pt frisca? Si de unse se poate cumpăra?

Răspuns
Miha 3 noiembrie 2021 - 9:16

Eu folosesc Pilos de la Lidl sau La Dorna

Răspuns
Olga 20 decembrie 2021 - 16:52

Cind se adauga sucul de lamie?

Răspuns
Miha 20 decembrie 2021 - 17:12

La sfarsit, dupa ce crema este gata adaugi sucul de lamaie si amesteci putin, cat sa se incorporeze

Răspuns
Madalina 3 iulie 2023 - 15:15

Buna ziua, cu aceasta crema as putea îmbrăca și orna un tort?

Răspuns
Miha 15 iulie 2023 - 14:57

Buna ziua
Se poate, da

Răspuns

Lasă un răspuns