Prajituri / Retete de prajituri

Choux-uri

loading...
Choux-uri

250 g faina
200 g margarina sau unt
500 ml apa
o lingurita de sare
6 oua

Apa cu sarea si margarina se pun la fiert. Cand da in clocot si s-a topit toata margarina/untul se adauga toata faina deodata si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in cornet si se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la cuptorul foarte bine incins, primele 20 de minute la foc iute si fara sa se deschida deloc usa cuptorului, apoi la foc mic inca vreo 20-30 de minute.

Se racesc, se taie capacelele si se umplu cu budinca de vanilie sau ciocolata, iar capacelul se unge cu glazura de ciocolata.

Am uitat sa va spun ca putem folosi aceste choix-uri si la prepararea unui delicios profiterol. 😉

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

%d blogeri au apreciat: