Reteta Choux-uri cu crema de vanilie

INGREDIENTE
- Choux:
- 200 g unt
- 2 cani faina
- 500 ml apa
- 1 lingurita de sare
- 6 oua
- Crema de vanilie:
- 2 plicuri Crem Ole
- 500 ml frisca lichida
- 300 ml lapte
Mod de preparare Choux-uri cu crema de vanilie:
Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat.
Dupa ce s-au racit se taie capacele, care se glazureaza cu ciocolata.
Interiorul il umplem cu crema de vanilie:
Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.
3 comentarii
Problema lor este ca se maninca prea repede. o duminica placuta !
Cami
Hi hi…asa este draga Cami.Dispar si nici macar nu-ti dai seama. :))
cea mai buna reteta