Chec din albusuri cu cacao

de Miha
439 vizualizări
Chec din albusuri cu cacao

Inghetata de casa nu prea ne lipseste din congelator cam pe toata perioada verii. Asa se face ca de cele mai multe ori adun cate o rezerva buna de albusuri la congelator. Am auzit la unele persoane cum ca arunca albusul ramas de la diverse preparate. Zic eu ca e mare pacat pentru ca iata! putem face cate o reteta de chec, numai bun de servit dimineata la cafea sau pentru gustarea copiilor, cu lapte sau iaurt 😉

Chec din albusuri cu cacao si ciocolata

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g iaurt bine scurs
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare Chec din albusuri cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat amestecam iaurtul cu uleiul si esenta de vanilie, apoi incorporam usor in bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si cernem peste compozitia de mai sus, amestecam usor cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus. La sfarsit adaugam ciocolata tocata cu cutitul.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt

Compozitie pentru chec din albusuri

si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, pana checul trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Chec din albusuri cu cacao

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

Paula Gafitescu 2 iulie 2014 - 11:25

Ciocolatos nu gluma! Vreau si eu o felie langa cana mea de lapte 😉

Răspuns
corina 2 decembrie 2014 - 0:38

buna,

am facut si eu acest chec, f bun a iesit, am mai adaugat; visine, nuci si cioco cu lapte in compozitie, minunat. si mi a placut ca si a pastrat forma pe durata coacerii si dupa, cu unele am avut surpriza sa se lase dupa ce le scoteam din cuptor. merci de reteta

Răspuns
Miha 2 decembrie 2014 - 9:04

ma bucur ca ti-a placut >:D< Multumesc

Răspuns
claudia 12 februarie 2015 - 8:41

Un rahat de reteta!N-o incercati, are faina prea multa si grasime deasemenea,incat albusurile batute isi pierd aerul la adaugarea acestora!Plus ca iaurtul nu se incorporeaza cu uleiul..

Răspuns
Miha 12 februarie 2015 - 8:58

Te-as ruga sa pastrezi un ton decent atunci cand postezi un comentariu pe acest blog.
Eu doar atat am sa-ti spun:
– inainte de a te apuca de preparat o reteta e bine sa te asiguri ca ai inteles cum se prepara, daca nu… e bine sa intrebi. Cu siguranta se va gasi cineva sa-ti raspunda 😉
– grasimea, in speta uleiul, din aceasta reteta nu este prea multa. Poti pune si mai putin daca tu crezi ca este prea mult, dar te asigur ca checul tau va iesi mai uscat decat al meu 😉
– uleiul se va amesteca foarte bine cu iaurtul daca acesta din urma este foarte bine scurs, asa cum am specificat si in reteta. Un iaurt bine scurs arata ca o smantana groasa si amestecat cu ulei va arata ca o maioneza 😉
– daca albusurile sunt foarte bine si corect batute, adica ai o bezea lucioasa si “grasa” si daca incorporezi incet emulsia cu iaurt te asigur ca nu se lasa 😉
Cam atat! Toate cele bune!

Răspuns
Diana 12 februarie 2015 - 12:43

Doamne , cat poti fi de rautacioasa , pfffff ; daca si pe acest blog se poate folosi asa epitet , ce sa mai spun ?!?

Răspuns
Alina 12 februarie 2015 - 18:30

Nu a fost reteta care sa nu-mi reuseasca de pe acest blog. Daca respecti intocmai reteta pas cu pas si folosesti ingrediente de calitate este imposibil sa nu-ti reuseasca. Am facut foarte multe din retetele postate si sunt demult fanul tau. Esti artista, ce mai!!! Cel mai mult prestat a fost tortul cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata.Te pup!

Răspuns
Miha 12 februarie 2015 - 18:45

multumesc Alina! >:D<

Răspuns
claudia 16 februarie 2015 - 9:30

comentariu sters

Răspuns
Miha 16 februarie 2015 - 10:33

Imi rezerv dreptul si “placerea” de a sterge acest comentariu.
Ai dreptul sa comentezi aici atata timp cat patrezi, asa cum ti-am spus si mai sus, un ton decent. Poti aduce o critica atunci cand este constructiva si o faci in limita bunului simt. In caz contrar esti libera sa comentezi unde vrei tu, dar nu aici. Eventual pe site-urile alea pe care zici ca le plagiez 😉

Răspuns
Diana 16 februarie 2015 - 14:16

Ai vz cum m-a numit aia ??? cica-s pupincurista … NESI 🙁

Răspuns
Miha 16 februarie 2015 - 22:14

Diana, eu stiu foarte bine ca nu e asa, gurile rele n-au decat sa vorbeasca. Seara frumoasa!

Răspuns
Diana 17 februarie 2015 - 8:41

Stii Miha , pe mine nu inceteaza sa ma uimeasca rautatea oamenilor … sa fie chiar atat de frustrati ? Doamne , Doamne .
Zile frumoase sa ai si sa ne incanti si pe mai departe cu dulciurile tale ,,plagiate” 🙂

Mihaela 12 aprilie 2015 - 15:47

Sunt super retetele dvs si imi place cum ati rezolvat conflictul cu dna de mai inainte. Mult succes in continuare!:-) 🙂 🙂

Răspuns
Miha 12 aprilie 2015 - 23:27

Multumesc Mihaela! 🙂

Răspuns
manu 9 februarie 2018 - 9:05

Miha nu iti bate capul cu tot felul de inventatori de retete,spune mi mie te rog daca nu am iaurt pot pune smintina

Răspuns
Miha 9 februarie 2018 - 17:47

Cred ca va fi ok si cu smantana 😉

Răspuns
Beea 16 iunie 2018 - 16:04

Buna. Pot folosi unt in loc de ulei? Si daca da,in ce cantitate? Si ..pot folosi iaurt grecesc ,e mai indicat?Multumesc

Răspuns
Miha 17 iunie 2018 - 21:21

Da, se poate folosi unt topit si orice iaurt ai la dispozitie 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: