Cartofi umpluti

de Miha
1706 vizualizări

3 cartofi maricei
~50 g unt
sare si piper
condimente pentru cartofi (rasnita Kotanyi)

Pentru umplutura:

1/2 piept de pui
4 catei usturoi
boabe de porumb
cascaval

Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste „cosulete” de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se inmoaie cartofii.

Intre timp, pieptul de pui taiat cubulete se perpeleste pe toate partile intr-o tigaie cu cateva linguri cu ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust, se pune 1/2 pahar cu apa si se fierbe inabusit pana scade toata zeama. Aproape de sfarsit se adauga si usturoiul pisat.

Se umplu cartofii cu cubuletele de carne, se presara cu boabe de porumb si cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari

si se da din nou la cuptor, pana se topeste cascavalul si se aureste usor.

Se servesc calzi.

Cartofii ce au ramas dupa ce am scobit cosuletele i-am pus la fiert in putina apa cu sare, apoi am preparat o delicioasa si pufoasa  paine cu cartofi.

Reteta incercata si de Ilda:

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Doinitza`s cakes 4 februarie 2011 - 6:58

ce tare nici n-ai zice ca-s cartofi,cu boabe de porumb si piept de pui,mmmm! gustos

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 8:35

Da, sunt buni, merita incercati! 😉

Răspuns
Anonymous 9 noiembrie 2011 - 16:53

eu am facut cu cartofi fierti in coaja

Răspuns
Miha 9 noiembrie 2011 - 16:56

Foarte bun si cu cartofi fierti in coaja. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns