Branzoaice

de Miha
414 vizualizări
Branzoaice trandafir

Robert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc maiestria. :))) Nu, n-am reusit sa fac trandafiri , aluatul a crescut mult, dar am reusit sa fac niste placinte cu branza bune si pufoase. ;))

Branzoaice trandafir

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom

Mod de preparare Branzoaice:

Umplutura:

  • Daca branza este moale se pune numai 1 ou sau se adauga 1-2 linguri amidon.

Branza se mixeaza cu blenderul vertical cu oua, zahar si esenta de rom pana devine ca o crema.

Aluatul:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. E posibil sa trebuiasca mai putina faina, in functie de tipul de faina, de gradul ei de absorbtie.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in bucati potrivite ca marime, de cca 70 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, apoi se cresteaza pe margini, ca si cum am face un X, doar ca nu intersectam liniile. Ufff… greu cu explicatiile… :))) Punem cate o lingura de branza in mijloc, apoi adunam “petalele”, formand un soi de trandafir. :))

Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la crescut.

Un galbenus de ou il desfacem cu 2 linguri de lapte si ungem bine placintele cu o pensula. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar si se servesc ca atare, calde sau reci sau alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt, dimineata la micul dejun.

Placinta cu branza

poate vă plac și rețetele

54 comentarii

FLORY 6 septembrie 2011 - 15:31

Ce mult imi plac,sunt delicioase!Pupici!

Răspuns
gratziela 6 septembrie 2011 - 15:58

Un desert sau un mic dejun delicios!
Imi place modul de impachetare.
O seara placuta.

Răspuns
TeoBucatar 6 septembrie 2011 - 16:35

Frumoasa taietura!retinut!Te pup si o seara buna!

Răspuns
Cristina 6 septembrie 2011 - 16:45

Foarte frumoase placintele. Numai ca eu tot nu-mi dau seama cum vin petalele.

Răspuns
Haplea 6 septembrie 2011 - 17:13

Imi place cum ti-au iesit.Iar la gust cu siguranta delicioase.O seara cat mai placuta.

Răspuns
Adela Zilahi 6 septembrie 2011 - 18:08

Sunt xcelente! Pup si o seara placuta!

Răspuns
Licuta Marin 6 septembrie 2011 - 18:56

Delicioase si pufoase! O bunatate!Pupici!

Răspuns
Antonina 6 septembrie 2011 - 18:59

Ce frumoase le-ai facut !! si bune rau .. pupici

Răspuns
Anonymous 6 septembrie 2011 - 19:29

impecabila prezentare si foarte bine explicat! o sa incerc si eu dar nu prea am curaj… nu stiu de ce aluaturile ma cam sperie mai repede pa apuc de un tort :). un salut, mihaela!

Răspuns
minoki 6 septembrie 2011 - 19:46

Yumm, yumm, Miha!Tare pofta mi-ai facut!

Răspuns
catkitchen 6 septembrie 2011 - 19:55

delicioase cred , iar dimineata langa o cana de lapte sunt nemaipomenite!!!

Răspuns
maya 6 septembrie 2011 - 20:38

Îmi plac mult, si arata fantastic! Ca de altfel tot ce faci! :*

Răspuns
Anonymous 7 septembrie 2011 - 6:57

Coscodina mai esti tu , Miha draga … auzi ,, un soi de trandafir” hihihi
Am pastrat-o la favorite , sper sa-mi fac si curaj ptr a o pune-n practica , biensure , la masina de paine
Diana te imbratiseaza cu drag !

Răspuns
Fancy Cake 7 septembrie 2011 - 9:22

Foarte fain le-ai impachetat. Cred ca au fost si gustoase.

Răspuns
Alice 7 septembrie 2011 - 11:18

mai ai? ca vin si eu acu….

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:26

Flory, multumesc! :*

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:28

Gratiela, si mie mi-a placut de cum l-am vazut la Lory. 😉 Chiar ies niste placinte frumusele.

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:29

Multumesc Teo! Nu-i asa ca faci si tu? 😉 Pup!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:37

Cristina, nu stiu cum sa fac sa explic mai bine. Nu e greu de facut, cat e de explicat. :))) Intinzi aluatul, apoi il crestezi pe margini (vezi poze). Pe mijloc, se pune o lingura de umplutura, apoi fiecare bucata de aluat se ridica peste gramajoara de branza. Cam cum faci tu florile alea superbe pentru torturi. 😉

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:38

Multumesc Haplea! Zi frumoasa iti doresc! Si cu spor! 😉

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:39

Zi frumoasa Adela. Pup!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:39

Multumesc Licuta! Pup!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:40

Pupici Antonina, multumesc!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:45

Mihaela, nici eu nu-s tare prietena cu aluaturile, dar copiilor le plac, asa ca…ma conformez, ca vreau sa u ca nu vreau… :)))

Multumesc! :*

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:46

Minoki, pune masina de paine la treaba. Si sa-mi trimiti si mie una cand faci. :))

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:48

Asa e, Pisicuto…ai dreptate! 😉 Pup!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:49

Multumesc Maya, ma flatezi. Pup!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:50

Diana, asa-i ca-s coscodina? :)))) Si ma mai fac! :))))

Pupici si ma bucur ca te pun la treaba. :)))))

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:51

Multumesc Raluca! Pup!

Răspuns
Miha 7 septembrie 2011 - 12:51

Alice, te astept! :*

Răspuns
iulian 7 septembrie 2011 - 12:58

Foarte misto trandafirul 🙂

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 7 septembrie 2011 - 15:19

Mihaelaaaaaaaa (am strigat prea tare?!)vreau si euuuuuu!!!:)))

Răspuns
Amoush 7 septembrie 2011 - 16:34

Arata de poveste 😉

Răspuns
Anonymous 7 septembrie 2011 - 18:26

nu am inteles prea bine cum se aduna petalele alea

Răspuns
Valérie (France) 7 septembrie 2011 - 21:12

Quelle jolie gourmandise
Je te souhaite une belle nuit
Valérie.

Răspuns
Iulia 8 septembrie 2011 - 16:41

Miha, ce norocos e puiutul tau drag:D!
Arata super branzoaicele tale! Ce sa mai, deja le-am trecut pe listuta:D.

Răspuns
Alina T. 15 septembrie 2011 - 11:35

Foarte bune branzoaicele astea. Sotul meu a fost incantat (in principal de gustul lor),iar eu de aspect. Desi nu credeam, mi-au iesit foarte frumoase. Nu imi placea sa fac “poale in brau” clasice pentru ca la copt nu ramaneau frumusele,dar asa…. o sa fac mai des. Multumim de reteta.
Te pup.

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 11:58

Alina, ma bucur tare mult ca ai facut aceste placinte. Sunt de acord cu sotul tau…sunt foarte bune. :)) dar sunt de acord si cu tine, ca sunt tare frumusele. :))

Pupici si te mai astept!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 11:59

Iulia, sper ca puiul sa constientizeze asta intr-o zi. Acum e inca prea mic sa am pretentii. :)))

Pupici!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 12:03

Mersi beaucoup Valerie! Bisous!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 12:05

Anonim, imi cer mii de scuze ca am ajuns atat de tarziu aici. Sper ca te-ai lamurit pana la urma cum vin petalele alea. Ii explicasem Cristinei intr-un cometariu mai sus.

Daca mai ai nelamuriri scrie-mi, PROMIT sa raspund repede. :* :* :*

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 12:06

Amous draga mea, multumesc tare mult. Esti o draguta! :*

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 12:07

Ufff…Azizule drag…se pare ca trebuia sa strigi si mai tare. :))) Ca n-am auzit si uite cat de tarziu am ajuns aici. Pupici!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2011 - 12:08

Multumesc Iulian! 🙂

Răspuns
Anonymous 28 octombrie 2011 - 11:13

Ce bine arata. Imi trezeste amintiri de cand eram copil.
Felicitari pentru site si pentru retetele pe care le impartasesti cu noi.

Răspuns
Miha 28 octombrie 2011 - 11:49

Multumesc si eu! :*

Răspuns
Anonymous 21 noiembrie 2011 - 10:59

sa sti ca le-am incercat si eu iar trandafirii mi-au iesit la precizie 🙂 le-au placut la toti…pe langa ca arata exceptional sunt si mortal de gustoase:) chiar azi vreau sa mai fac o portie…nu ma pot rabda pt ca sunt super bune:))) mersi ca ai postat aceasta minunata reteta….Deci fetelor merita sa incercati…pt mine e reteta preferata de branzoici:) sa aveti o zi faina:)

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2011 - 20:02

Multumesc tare mult de aprecieri si ma bucur tare mult ca v-au placut!

:* :*

Răspuns
Bianca 31 mai 2013 - 22:36

Buna seara. Se poate inlocui drojdia uscata cu 25g drojdie proaspata?Multumesc.

Răspuns
Miha 31 mai 2013 - 22:49

Da, se poate inlocui 😉

Răspuns
RODICA-STEFANIA 29 septembrie 2013 - 21:38

FF FRUMOASA BRANZOICA
NU AM FACUT NICIODATA , DE MANCAT AM MANCAT
SANT FF BUNE
LA MINE IN DOBROGEA , NU SE FACEAU .
FF BUNE RETETE AI MIHA , SANATATE , BUCURII .
RODICA . RE . ITALIA

Răspuns
Miha 30 septembrie 2013 - 18:26

multumesc frumos Rodica! Toate cele bune si tie! 🙂

Răspuns
Camelia Minisan 24 noiembrie 2014 - 15:23

Am încercat şi eu brânzoaicele! Cu siguranţă am să le mai fac!

Aluatul e moale şi pufos şi mi-a plăcut mult aşa. Le-am împachetat şi eu sub formă de trandafiri şi prezentarea a fost foarte apreciata 😉 Parcă şi stau mai bine (decât cele dreptunghiulare, din care mai curge brânza).

Am câteva precizări:
1. Drojdia uscată (de ex. dr Oetker) nu trebuie dizolvată, se pune direct in făină. Un plic de 7gr e suficient să dospească 500-550gr făină. E comod. De obicei drojdia proaspătă se freacă cu zahăr şi lapte.

2. Margarina în loc de unt, folosită în aluat, il face parcă mai pufos/uşor (mie aşa mi s-a părut)

3. Probabil e o chestiune de preferinta şi de brânză (mai acră sau mai dulce), dar cantitatea de zahar din umplutura de branza mi se pare mare (e aproape 50% din proportia de branza…) La asta se mai adaugă zahărul din aluat şi zahărul pudrat.. Destul de mult, mai ales că nu te poţi opri la mâncat o simgură brânzoaică. 😉

4. Pentru a rămâne moi, eu am acoperit tava cu un prosop de bucătărie (din bumbac) imediat ce am scos-o din cuptor. Am lăsat de probă o brânzoaică dezvelită la răci şi coaja rumenă s-a uscat.

Multumesc pt reţetă! Am mai ochit una alta pe aici, abia aştept să le încerc 🙂
C.

Răspuns
Miha 24 noiembrie 2014 - 17:25

Foarte pertinente observatiile tale. Multumesc! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: