Retete de prajituri / Torturi

Tort Trenulet

Si cu asta am incheiat seria „aniversare 5 ani”…:))

Avem nevoie de:

* Blat:

* 8 oua
* 250 g zahar
* 4 linguri ulei
* 2 linguri amidon
* 8 linguri faina
* 2 linguri cacao
* 1 praf de copt
* vanilie si rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

* Crema:

* 200 g ciocolata lapte
* 350 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

* Sirop:

* 100 ml apa
* 100 g zahar

* Glazura:

* 200 g ciocolata amaruie
* 350 ml frisca lichida

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.

* Pentru trenulet:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt

* Pentru decor:

* frisca
* nuca de cocos colorata
* bomboane M&M
* sticksuri de ciocolata

Blatul pentru trenulet e cel de la patratelele cu ciocolata, foarte usor de facut. L-am taiat fasii si le-am „croit” la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.

O ultima bucatica salvata pentru poza…:))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Felicitari!!!!
    Cata rabdare, cata imaginatie, cata maiestrie!!!
    FELICITARI!
    Sa-ti traiasca flacaul. Sa va bucurati de el si sa va aduca multe multe bucurii.

  2. super dragut si asta!da’ai tortarit nu gluma…

  3. Miha,pai cu ocazia celor 5 anisori te-ai bucatarit precum Tanti Florica de la trei :))!
    Fain si tortuletul asta…balesc uitandu-ma la poza!
    Sa va fie de bine!:)

  4. Miha,felicitari pentru torturile de aniversare!La multi ani puiului,sa creasca mare si sanatos!PUPICI!

  5. Asa… si ati mincat toate tortuletele ?! Imi imaginez cum o sa fie cind il insori, uauuu, sa nu-mi pui fata la ingrasat ca altfel „te fugaresc”… hi, hi… Vreau si eu o feliuta, desi… kg… isi cam bat joc de cintarul meu… offf…

  6. Fataa ptr tine trebuie sa se deschida o expozitie, Miha miunatii ies din mainile tale, precis s-au bucurat piticotii, love u moldoveanco!

  7. Foarte frumos tortul tau!Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos!La multi ani!

  8. Superb! Am ramas fara cuvinte, e atat de frumos tortuletul!! Felicitari!

  9. He he ce frumusel e trenuletul…am facut si eu unul pentru ziua prietenului meu, de fapt doar locomotiva ;))

    Aici e post-ul de pe blog in legatura cu locomotiva:

    http://springflower24.wordpress.com/2009/11/16/trenulet-aburoasa-pentru-ziua-prietenului-meu/

  10. la multi ani puisorilor tai….pentru o super mamica trebuie si un premiu macar virtual…la mine pe blog ai un premiu

  11. Foarte dragut trenuletul! La multi ani baietelului!

  12. ahaaa…deci trenuletul era nr 3 🙂 superb, felicitari!

  13. super !!!!!sper sa reusesc sa-l fac si eu.
    felicitari!

  14. Foarte bine arata. Am facut si eu un trenulet acum citeva zile pentru cel mic, iar acum cind aude de tort intreaba daca e trenulet. L-am imbract in pasta de lapte praf si fondant…am muncit o groaza. cccris.blogspot.com ce zici de el?
    O sa incerc si eu o reteta de mousse ca tare ara delicios.

  15. Foarte frumos ti-a iesit draga Cris. Daca ar fi fost putin mai colorat ar fi fost „beton” :)) La multi ani sarbatoritului.

    Eu n-am rabdarea si priceperea necesara sa lucrez cu pasta de zahar! 🙁

  16. mada says:

    buna
    toooate torturile tale arata absolut demential
    pt ziua baietelului meu de 4 ani(pe 4feb) vreau sa ii fac acest tort sau sa cumpar unul(sa fac comanda)
    vreau sa te intreb cum a iesit frisca de pe trenulet portocalie ? se coloreaza adaugand nuca de cocos colorata sau colorant alimentar? si inca o intrebare: cam cate kg are tortul,excluzand trenuletul? ajunge oare pt 20 persoane(8 copii plus mamicile si ma rog, inca vreo cateva pers.)? a,si din ce sunt facute rotile trenului? frisca decorativa trebuie sa aiba intaritor? multumesc in avans

    • Buna Mada! In primul rand multumesc, apoi…

      1. frisca este colorata cu colorant alimentar. Cred ca merge si cu nuca de cocos colorata, n-am incercat, dar cred ca nuanta va fi mai diminuata.

      2. Nu mai stiu exact cat a avut tortul, 2-3 kg… Dar cred ca se pot face 20 de portii, avand in vedere ca este destul de consistent. Ca sa fii sigura poti face inca o jumatate de portie in plus 😉

      3. rotile trenului le-am facut din ciocolata topita. Am desenat cercuri pe o hartie de copt, apoi le-am „umplut” cu ciocolata. Am dat la rece pana s-a intarit bine, apoi le-am atasat la trenulet. Daca vrei sa mai usurezi din munca, poti folosi si biscuiti rotunzi, gen Oreo.

      4. Pentru decor as recomanda sa folosesti frisca vegetala, cea naturala e cam pretentioasa cand e vorba de colorant 🙂 Daca e vegetala nu mai ai nevoie de intaritor.

      Cu drag… daca mai ai intrebari, aici sunt! 🙂

  17. mada says:

    multumesc pt raspunsuri. m-ai luminat
    ideea cu biscuitii oreo este geniala.
    ma voi incumeta sa il fac
    a,vroiam sa stiu daca as putea sa pun pe tort o foaie din aceea d napolitana cu chipul copilului si mai stiu ce ce spiderman? am gasit pe cineva in Cta care le face. oare pot atasa si trenuletul peste? adica se lipeste? multumesc pt tot
    a, si daca il fac , voi face si poze

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]