Retete de prajituri / Torturi

Tort Intercontinental

tort intercontinental

tort intercontinental

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de faina
  • 14 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare Tort Intercontinentat:

Blat:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.

Preparare blat cu nuca

Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.

Blaturi cu nuca pentru tort

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul. Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase. Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Crema fiarta pentru tort

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet. Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Preparare crema de unt pentru tort

Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),

Ciocolata topita

iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,

Blat de tort cu nuca

apoi se umplu cu crema.

tort-intercontinental-8

Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.

Tort Intercontinental

tort intercontinental

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. oooo,ce frumos si gustul…nu vreau sa-mi imaginez…medena are niste retete super,iar miha ,ce sa zic ,parca-i sora cu ea!:))

  2. Multumesc Alison!

    Eheheee…pana am sa ajung eu sa fac ceea ce face Medena e cale lunga…:)

  3. Oau ce combinatii interesante. Pana acum n-am mancat nuca si cocos in acelasi tort, dar trebuie sa fie foarte bun. Felicitari pt tort, iar reteta se „fura” si se pune deoparte 😉 Multumesc!

  4. arata minunat Mihaelo!
    esti grozava!
    spor si w/e frumos!

  5. Livia,este intr-adevar o combinatie reusita.
    Noua ne-a placut tare mult.Si nu numai noua,chiar si sarbatoritei,cumnata mea si matusa copiilor mei. :))

  6. Multumesc tare mult Gabi draga.Week-end minunat si voua. Pup!

  7. Arata bestial…si cred ca e delicios. Imi ploua in gura….

  8. Multumesc tare mult April!

  9. arata foarte bine si sunt sigura ca este gustos. cred ca o sa fac si eu acest tort. o intrebare am cat timp lasi blatul la copt? la cate grade?. Multumesc!

  10. Estera says:

    Acum doua zile l-am facut de ziua sotului. Soacra fiind diabetica, am inlocuit zaharul cu zahar de diabetici(nu zaharina) si-a iesit extraordinar de bun. Si in loc de nuca de cocos am pus nuca macinata.
    Foarte buna si usoara reteta. Multumesc! 🙂

  11. doina says:

    arata bine rau am sa-l ìncerc de ziua fiului meu multumesc pt.reteta

  12. iulia says:

    Buna am o intrebare cata ciocolata, nuca si nuca de cocos se pune in crema .Si nuca de cocos nu terbuie pusa la foc de odata cu crema ca sa se umfle?

    Multumesc

    • 200 g ciocolata
      100 g nuca de cocos
      Daca nuca de cocos este macina fin nu este necesar sa o pui „la umflat”. Daca o sa consideri ca este necesar o poti pune, nu e nimic gresit 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]