Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Tort de ciocolata

Bine v-am gasit dragii mei! Tin neaparat sa va multumesc pentru toate mesajele si urarile ce le-ati trimis de ziua mea, au fost multe si m-au bucurat tare tare mult. Sunteti minunati! >:D<

In prima faza am spus ca nu voi petrece in nici un fel, ca voi pastra mega-petrecerea pentru la anul, cand varsta se va rotunji cu un 0 in coada :)) Dar n-am rezistat tentatiei de a ma intalni cu prieteni dragi si de a petrece frumos alaturi de ei si familia mea, cu atat mai mult cu cat aveam si reteta perfecta pentru o zi cu prietenii… Orange Bitter, unul din cele 3 produse lansate de Angelli in aceasta vara. 😉

Asa ca dis de dimineata am pus sticla de Orange Bitter la rece, apoi m-am apucat sa fac tort. Un tort de ciocolata, evident 😀 Nu stiam exact ce anume voi face, dar m-am apucat de tocat ciocolata si… voila! :))

Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru 2 foi de biscuit:
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu lamaie
  • 200 g faina
  • 1 lingura lapte rece
  • Pentru blatul cu fistic:
  • 1 albus
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar pudra aromat cu lamaie
  • 3 linguri faina
  • 50 g fistic macinat
  • un varf de lingurita cu praf de copt
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita gelatina
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 ml Orange Bitter
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata:

Blat de biscuit:

Cernem faina intr-un castron, adaugam un praf de sare, zaharul pudra, apoi untul rece taiat cubulete si galbenusul de ou. Framantam repede cu varful degetelor pana toate ingredientele se incorporeaza foarte bine si obtinem un aluat omogen si nelipicios.

  • Adaugati o lingura de lapte rece daca este necesar.

Pe o bucata de hartie de copt desenam doua cercuri de marimea tavii in care vom coace blatul cu fistic (20 cm diametru). Impartim aluatul in 2 parti egale si-l intindem cu mana in cele 2 cercuri trasate. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana blaturile se rumenesc usor dedesubt. Ridici putin hartia de copt sa verifici acest lucru, nu blatul, pentru ca este foarte fraged si se poate rupe. Lasam blaturile sa se raceasca pe hartia de copt.

Blatul cu fistic:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praf de copt si fisticul macinat. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

  • Optional, blatul se inteapa din loc in loc cu o scobitoare apoi se insiropeaza usor cu putin Orange Bitter.

Crema ganache de ciocolata:

  • Jumatate din cantitatea de crema de ciocolata o vom folosi la ornat.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Dam apoi la congelator pentru vreo ora, pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca. Crema de ciocolata rece se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. Daca este necesar vom folosi si un intaritor de frisca.

Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Galbenusul de ou se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga Orange Bitter si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele, gelatina hidratata, omogenizam si lasam deoparte sa se raceasca. Punem putin si la congelator, sa fim siguri ca s-a racit foarte bine.

Frisca nu e necesar sa fie foarte ferma, astfel ca vom bate smantana pentru frisca doar pana aceasta devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Asamblarea:

Punem pe un platou un blat de biscuiti, un sfert din crema ganache de ciocolata, blatul de fistic, un sfert din crema ganache de ciocolata si acoperim cu cel de-al doilea blat de biscuit. Punem inelul tavii detasabile de jur imprejur si turnam mousse-ul de ciocolata. Nivelam frumos si dam la rece pana mousse-ul se intareste bine.

Ornam tortul cu restul de crema ganache de ciocolata.

Tort de ciocolata

 

Se da la rece pana vor sosi musafirii, portionati si serviti cu pofta. 😉

Angelli Orange Bitter

Nu uita sa pui o felie deoparte, asa numai pentru tine, sa ai ce savura dimineata la cafeaua care-ti va da puteri sa faci curat dupa petrecere! 😀

Felie tort de ciocolata

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. : x: x: x ce pofta mi-a facut felia aia!

  2. mariana says:

    nu stiu de ce si cum am ratat ziua ta.
    iti doresc cu intarziere dar din suflet LA MULTI ANI!,sa te bucuri de toti cei dragi tie,iar pentru noi,fanii tai sa ne impartasesti inca multe retete noi asa cum sunt:frumoase,gustoase,iar eu as specifica usor de facut.
    te pup miha,sa ne traiesti.la anu o sa fiu pe faza!!

  3. Mmmm, yuuumiii, am inghitit in sec vazand felia taiata!
    Mihule, inca o data: La muuulti aaani!:)

    Te imbratisez!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  4. Mama mama ce as veni pana la tine chiar si pentru o feliuta mica de tort!

  5. Delicios tort!
    Inca o data: La multi ani!

  6. aurelia says:

    vaaai, nici eu n am stiut ca a fost ziua ta, insa tu zana dulcelui o sa ti ierti supusii, nu i asa?
    La multi ani mihalis, din toata inima, sanatate, si evident, la mai multe tooooorturi.

  7. Arata minunat tortul tau! Savurez o feliuta si-ti urez inca o data la multi ani si tot ce-ti doresti!

  8. Dea says:

    Ce super arata!!

  9. Este foarte gustos

  10. lidia says:

    cu ce as putea sa inlocuiesc orange bitter din reteta?

  11. lidia says:

    multumesc mult…e ziua sotului meu si vreau sa ii fac o surpriza…apropos,noi te urmarim din anglia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]