Retete de prajituri / Torturi

Tort cu capsuni si crema de iaurt

Sa tot fie o saptamana de cand am petrecut alaturi de prieteni dragi, 1 an de cand s-a nascut minunea lor mica si draga. Si cum am fi putut merge la aceasta ocazie speciala fara tort? :))

Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.

Tort cu capsuni

Ingrediente

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor

Mod de preparare Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

tort cu crema de iaurt si capsuni

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Ce frumos e! Faci altu’, da? 😛

  2. Un deliciu aromat!Yummy!Pupici!

  3. Ce frumos arata!!!

  4. Arata foarte bine tortuletul, mi-ai facut pofta 😉

  5. As manca si eu o feliuta….

  6. U-huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce minunatie de surpriza ptr o rupere de turta … sa le traiasca minunea si tu sa-i faci si la majorat si la nunta si , si , si …
    PS Se poate si ptr a 54 turta ??? (a mea :d)

  7. Va multumesc frumos de aprecieri! Pup! :*

  8. Diana, cu drag …oricand. :*

  9. Dumnezeule… asa de bine arata ca imi vine sa musc din desktop. Yammy. Multumim pentru reteta.

  10. MMMmmm,ce frumos este!!!!l-ai taiat???eu l-as fi pus in vitrina cu trofee!!!
    Pupici draga mea!!

  11. Ce frumos este Miha! Toate dulciurile tale sunt admirabile. Pup.

  12. la multi ani ingerasului!
    ador capsunile in orice combinatie.

  13. Poza ta a iesit … deliciosa. Nu-mi ramine decit sa banuiesc ca si gustul a fost pe masura!

  14. Ms frumos ! O intrebare draga mea … ma intreb , minunile alea de piscoturi cum le-ai fixat inainte de turnarea cremei ???

  15. Diana, le-am pus de jur imprejurul cratitei, apoi am turnat crema.

  16. Si stau asa cumintele , singure ?:d sau ai umezit folia alimentara , sau piscoturile ???

  17. Stau Diana, stau. :))

    Piscoturile nu le-am umezit, caci intentia mea a fost ca acestea sa ramana crocante, sa poata sustine crema. Nici folia n-am umezit-o, ea se lipeste bine de cratita si fara sa fie umezita.

  18. Sa vezi ce repede prepar minunatia asta parfumata!:)
    Super !

  19. Cristina says:

    Buna,

    Am o intrebare: dupa ce am topit ciocolata cu smantana si am omogenizat cu gelatina, am pus compozitia la frigider pt cateva ore, conf retetei tale. Dupa 2 ore compozitia de la frigider era tare ca piatra si nu se putea mixa.
    Ce s-a intamplat? Eu am urmat exact pasii tai.

    Merci,
    Cristina

    • Poate o fi fost gelatina ta mai strong, nu stiu ce sa zic…O poti lasa un pic la temperatura camerei si se mai inmoaie, apoi o poti mixa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]