Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si crema de branza

tarta cu ciocolata si crema de branza

Pentru ca afara s-a mai racit…si pentru ca ploua… propun ca astazi sa ne rasfatam si se ne „incalzim” :))) cu putina ciocolata. O reteta usor de facut, o prajitura cu crema fina de branza si glazura de ciocolata.

Si pentru ca totul sa fie foarte savuros si aromat, serviti alaturi de cateva capsuni. 😉

tarta cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 225 g branza „Miez de lapte”
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Amestecam intr-un castron  faina cu cacaoa, zaharul pudra (eu il rasnesc putin in masina de cafea), praful de copt, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam oul si untul moale la temperatura camerei si incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact, ce nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul in tava de tarta, ridicand si pe margini, formand o bordura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, acoperim cu o bucata de hartie de copt si punem deasupra o greutate. Aceasta poate fi o craticioara, niste boabe de fasole sau orez.

Se da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit foarte bine se poate scoate blatul pe un platou sau poate ramane in tava.

Crema de branza:

Branza se mixeaza cu blenderul vertical pana devine fina. Se adauga laptele  condensat si se mixeaza in continuare. Pentru ca mi s-a parut cam moale am adaugat 1 intaritor de frisca si am mixat pana a capatat consistenta.

Am turnat crema peste blat si am dat la frigider pana am pregatit glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit putin, turnam peste crema de branza. Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!

Tarta cu crema de branza si glazura de ciocolata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Draga Micha, nu te-am vizitat cateva zile, si iata, am gasit o serie de bunatati de-ti lasa gura apa ! felicitari si pentru prezentarea impecabila, Dana

  2. Hummm… chocolat…chocolat… mon Dieux cette tarte et une vrai délice difficile de lui résister, bravo!

  3. Madalici says:

    Buna Miha, maine e ziua baietelului meu cel mic si cred ca o sa fac aceasta tarta.Initial am facut un blat de tort cu oua de tara, mare crescut frumos si am avut neplacuta surpriza sa constat ca ,,s-a dezumflat,, si e crud la mijloc.L-am lasat in cuptor sa se raceasca si a trecut de testul cu scobitoarea…si totusi…Ai idee ce as putea face cu el?Imi pare rau sa il arunc.Te pupic, Madalici, Tg Jiu

  4. Ce frumos arata sectiunea! Si nici capsunile nu-s de lepadat!

  5. Vai ce bine arata !!!! Abia astept sa fac si eu tarta cu fructe !! 😉

  6. Mihaaa, cu ce ne ispitesti tu aici? :))
    Delicioasa tarta, abea astept sa o incerc si eu!
    Pupici

  7. ce bine arata!!!

  8. Multumesc fete dragi! :*

  9. Madalici, sa nu arunci bunatate de blat. Poti face prajitura pe bat, copiii se vor bucura.

    http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/02/prajitura-pe-bat-cake-pops.html

  10. Arata minunat!!!!dar nu cred sa rezist……….o zi faina sa ai!!!

  11. Anonymous says:

    Wow superb, felicitari!!
    As vrea doar sa te intreb cu ce as putea inlocui branza „miez de lapte”, nu traiesc in Romania si pentru ca nu am gustat niciodata acest tip de branza chiar nu stiu cam cu ce altceva ar putea fi inlocuita.
    Iti multumesc anticipat pentru raspuns!
    O zi excelenta,
    Maria.

  12. Maria, poti inlocui cu o crema de branza gen Philadelphia.
    „Miez de lapte” aduce la textura cu mozzarella, dar nu stiu daca mozzarella chiar ar merge facuta crema…

  13. incredibil de delicios arata fotografiile tale…si o cu ciocolata..yum..

  14. Jos palaria! Pe cuvint..
    Suna banal.. cit de bine si apetisant arata … dar arata aexcelent!!! Ma tot uit la poza cu felia si m-am indragostit de fiecare stratulet in parte

  15. Va multumesc tare mult de aprecieri! :*

  16. Madalici says:

    Buna Miha, tarta este la frigider dar pana maine cand vin musafirii trebuie sa ma abtin. Multumesc pentru pont in legatura cu blatul…am blatul, am lapte condensat si bete deci…la treaba.Dar ai idee la cantitatea de lapte condensat cam cate sute de grame de pandispan sa pun?Tu ai pus 3 felii, eu avand blat rotund…sunt foarte aratoase prajiturelele pe bat, sper sa fie si ale mele la fel.Te pupic Madalici…

  17. Mama, ce de-a ciucalata… Sa trimiti si la mine cind faci tura viitoare, ca la mine sper sa vine caldura ca m-am saturat de frig si ploi… brrr…

  18. Madalici, pui treptat atata lapte cat sa obtii o compozitie ce o poti lua intre degete, apoi sa o modelezi in palme.

  19. Cuscra, iti trimit, dar ma pun si pe mine in colet. :))))

  20. Dap – minunat, delicios, apetisant, yummi – cateva din cuvintele care mi-au venit in minte la prima vedere. Ma declar fan al acestui blog!

  21. Multumesc! :*

  22. Zici ca se portioneaza dupa dorinta…Eu doresc o felie maaaaaaaaareeeee!!!

  23. Arata minunat d bine, super apetisanta!

  24. Super arata!

  25. O prajitura care iti incanta cu siguranta toate simturile!Felicitari.

  26. Multumesc! 🙂

  27. Mmmmm super prajiturica!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]