Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza si ciocolata

Tarta cu branza

Pornind de la reteta Laurei Adamache am facut aseara aceasta tarta cu branza si ciocolata. Am improvizat si eu cu ce-am gasit prin frigider 🙂

Tarta cu branza

 

Ingrediente

  •  500 g branza de vaci (in reteta originala era ricotta)
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata (in reteta originala erau bobite de ciocolata, eu am dat-o pe razatoarea mare)
  • esenta rom
  • un praf sare
  • 50 g unt
  • 160 g biscuiti (eu am folosit obisnuiti)

Mod de preparare Tarta cu branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine, ca pentru bezea, cu praful de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat batem si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, pana devin ca o crema. Adaugam branza (eu am blenduit-o nitel, sa fie ca o crema fina), ciocolata, esenta de rom si faina. Dupa ce-am omogenizat, lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn inglobam albusurile, pale-pale.

Sfaramam biscuitii, fiecare cum si cu ce poate. :))  Eu am folosit un sucitor, ar fi mers mult mai repede la robot, dar mi-a fost lene sa-l spal dupa 😛 Topim untul si-l amestecam cu biscuitii sfaramati.

Rasturnam totul intr-o tava cu marginile detasabile, uniformizam, apoi cu ajutorul unui pahar „batatorim” bine, formand si o bordura de 1-2 cm. Acoperim cu crema de branza si dam la cuptor pentru 50 minute.

Cand este gata deschidem usa cuptorului si lasam tarta sa se racoreasca incet, dupa care o scoatem si o pudram cu zahar, eventual mai spritam niste ciocolata.

Am papat din ea cand era calda inca. Foarte buna!

Rece e si mai buna! 😉

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ham, ham, deci asta construiai in bucatarie. Arata bine si te cred pe cuvint ca-i gustoasa. La vara cind te vizitez sa prepari din toate bunatatile astea.

  2. Mama!!! Ce bine arata!!! Si combinatia branza cu cioco cred ca e mortala.

  3. Data viitoare poate incerci poze pas cu pas, asa, de amorul artei. Desigur, daca te lasa Amira

  4. Daaa…e foarte buna.
    Poate data viitoare,daca n-oi mai avea branza de vaci in frigider :D,voi face cu ricotta.Imi inchipui ca aia e si mai si…

  5. Candva poate ca voi face si poze pas cu pas…Da,cand imi vor permite copilasii.Si cand ma „va ajuta” si camera foto. Adica una noua,nu asta. :))

  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  7. Eram sigura ca ai copt tu ceva! sa nu stai un moment, mai! dar arata…delicioasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]