Prajituri / Retete de prajituri

Stangluri cu ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt

Mod de preparare Stangluri cu ciocolata:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. ­čÖé La sfarsit,nuca macinata.

Bezea cu nuca

Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.

Prajitura cu foi de nuca si ciocolata

Delicioasa!

Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. ­čÖé

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Mamma mia Miha these dessert looks do tasty…I want one piece of it! Kisses!

  2. Felicitari,arata minunat!
    Ma bucur ca ai facut-o si ca ti-a placut!
    XXX

  3. Miha,deci ai facut-o,hihihih…si eu vreau sa o execut,:))….merita,da???:)…la mine numai gandul ca are nuca ma termina de placere,hahahaha…pupici!!!

  4. am notat-o imi place grav! ­čśÇ sa ai o zi buna, Miha! pup!

  5. Maria,if I could I would invite a cake. ­čÖé Kisses!

  6. Multumesc Carmen! O prajitura minunata! Pup!

  7. Mirela,merita cu varf si indesat! ­čÖé Eu zic sa faci portie dubla. :))

  8. Diamond,multumesc!

    O saptamana minunata!

  9. Toate ca toate, dar asta-i cea mai cea… Eu sunt innebunita dupa tot ce inseamna prajitura cu foi + nuca + ciocolata, insa mi se par destul de migaloase si nu am tot timpul rabdare cu ele… De acum incep sa testez retete de dulciuri pentru Craciun si prajitura asta e exact ce cautam ­čÖé

  10. Ralu,ma bucur tare mult ca ti-a placut prajiturica si sper sa mai gasesti si altele la fel de bune aici la mine! ­čÖé

  11. Buna! Am facut reteta aceasta chiar acum. Nu mi-am inchipuit ca foile prajiturii ma vor chinui chiar asa. Sunt foarte moi si indiferent pe ce le-as fi copt ( am incercat in tava cu si fara hartie de copt precum si in forma de tort cu hartie de copt)nu am reusit sa le desprind decat prin faramitare . Plus ca s-au strans si a iesit o prajiturica mitiica . Albusurile le-am bautut bat , cuptorul era preincalzit si setat la 180 grade. De curiozitate , cat de mare trebuie sa iasa prajitura? Multumesc!

  12. Alina, eu am copt intr-o tava de 20/30 cm. Deci nu foarte mare,dar indeajuns cat sa te saturi. ­čÖé

    Asa cum am zis in reteta, imediat ce scoti tava din cuptor desprinzi marginile prajiturii cu un cutit de jur imprejur, o rastorni din tava, apoi scoti hartia cu grija. Foile sunt casante intr-adevar. Dar cat sunt calde se pot manevra destul de bine.

  13. Am facut prajitura si a iesit foarte bine.
    Imi place cum explici retetele.
    Sper ca in 2010 ai sa ne incanti la fel cu retete.

    Anul care incepe sa-ti astearna in cale, poteca neteda, vegheata de stelute norocoase, sa ai parte de multa iubire.
    Iar dorintele tale, toate-toate sa se implineasca, cate una in fiecare zi…!!

    LA MULTI ANI 2010!

  14. Am pus ochii pe ea de ceva vreme, trebuie sa o fac neaparat!
    Are tot ce ii trebuie ca sa iasa o prajitura deosebita. Iar numele tau aflat la sfarsitul retetei este o garantie ca o sa iasa ceva bun!

  15. Pingback: Retete prajituri pentru Craciun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc ­čÖé Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi ­čÖé Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]