Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale insiropate

Avem nevoie de:

3 galbenusuri
50 g zahar
10 linguri unt topit
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta vanilie si rom
500 g faina

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.

Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.

Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.

Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.

Se taie fasii care se rasucesc.

Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.

Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte

si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant,ca era de-a gata. :))

Si o sectiune pufoasa si insiropata 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ce frumos arata, zici ca sunt niste trandafirasi.
    Si cu albusurile ce faci? Le folosesti pe moment sau le congelezi?

  2. Le pun la congelator,in asteptarea unor noi retete. :))

    Multumesc Natalia!

  3. ce bine arata spiralele si ce pufoase!:)

  4. p.s.:un premiu te asteapta la mine!:)

  5. Alison,multumesc de aprecieri si mai ales de premiu! Neaparat o sa trec sa-l ridic! Te pup!

  6. Merci Miha, absolut delicioase : http://avlaudum.blogspot.com/2009/05/melcisori-dupa-reteta-lui-miha.html
    Sper sa nu te superi ca am copiat si reteta .
    Au mancat ambii pitici.

  7. super miho si ce pufoase sunt

  8. Multumesc Monule! 🙂

  9. buna Mihaela!
    spiralele tale arata delicios…de asemenea arata izbitor de mult cu un fel de desert/breakfast foarte popular aici in statele unite…se cheama cinnamon rolls/cinnamon buns. E un pic de munca, dar sunt foarte delicioase!!

  10. Suna tare tentatnt ceea ce zici tu draga Angie! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]