Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale cu branza de vaci

Placinta cu branza

Pentru aceasta reteta de Spirale cu branza am refacut reteta de Boccelute cu branza. Aluatul e atat de bun si pufos incat merita sa-l incercati macar o data 🙂

Placinta cu branza

 

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 250 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 linguri miere
  • * 1 ou
  • * 50 g margarina Rama Maestro
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~550 g faina
  • * Pentru umplutura: 
  • * 500 g branza dulce
  • * 100 g zahar (sau dupa gust)
  • * 1 ou
  • * 2 linguri amidon
  • * esenta de rom
  • * Pentru uns
  • * 1 galbenus
  • * 2 linguri lapte

Mod de preparare Spirale cu branza de vaci:

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu margarina topita, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-o foaie ( sau 2, in functie de cat e de mare masa pe care lucrati :)) ) dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, pe masa usor infainata. Repartizam branza pe intreaga suprafata a aluatului, apoi rulam cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata vom taia fasii din aluat, de cca 5-6 cm.

Fiecare rulou il asezam intr-o tava sau vas termorezistent uns cu margarina Rama Maestro. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Capetele ruloului se pun in forme de briose.

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

O placinta cu branza cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Spirale cu brnza de vaci scrie pe mine in weekendul asta … ce poftaaaaaa! Vineri trec prin piata sa iau niste braza si niste Rama si sambata de dimineata sunt pe campul de lupta :-))

  2. :))
    Maria, si puiul meu papa placinte cu branza pana se bate cu mana pe burta. :))
    Ma bucur ca ti-au placut si iti doresc sa ai pofte la papat. :))

  3. O, da, placinta-i pohta ce-am pohtit :-))) Si pohtesc in continuare :-)))

  4. Ana says:

    De ce nu specificati si gradele pentru cei ce au cuptor electric ? 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]