Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Sorbet de fructe

Pentru ca azi se anunta o zi torida, v-am pregatit un sorbet de caise si piersici. Cu gust intens de fructe, aromat cu putina menta…un desert minunat.


3-4 caise
1 nectarina
2 piersici
2 frunze de menta
2 linguri zahar
1 lingura coniac
2 linguri apa rece

Fructele se taie bucati potrivite si se pun in vasul de la blenderul vertical. Turnam deasupra apa rece, coniacul si zaharul. Adaugam si frunzele de menta si pasam totul pana obtinem un excelent piure de fructe.

  • Fructele se pot curata de coaja in cazul in care va deranjeaza acest aspect
  • De preferat ar fi ca fructele sa fie reci, tinute in prealabil la frigider si bine coapte
  • Mai adaugati zahar, daca o sa considerati ca e necesar

Turnam piureul de fructe intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 3-4 ore, timp in care la intervale de 20-30 de minute, scoatem vasul si amestecam, pentru a sparge acele de gheata.

Eu ma duc sa-mi mai pun o portie. Mancare nu-mi mai trebuie, zau! :))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Arata atat de bine si e atat de cremos ca mi-ai declansat o pofta teribila 😉

  2. Uite la cine merg eu astazi sa savurez ceva rece.Pup!

  3. Cat de dulce poate fi un sorbet de fructe nu stie nimeni.

  4. Ce bun este acest sorbet!!

  5. Ce super arata, ce combinatie frumoasa de fructe. Nici mie nu mi-ar mai trebui mancare cu asa ceva prin casa 🙂 Pupici

  6. ce combinatie interesanta, piersici si menta 🙂 o sa incerc si eu neaparat!

  7. Pingback: Sorbet de piersici cu miso | KissTheCook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]