Dulciuri / Retete de prajituri

Salam de biscuiti cu ciocolata si nuca

Salamul de biscuiti nu se numara printre deserturile mele favorite. Dar imi place, mai ales ca-mi aduce aminte de copilarie. ­čśë Si pentru ca se face usor si nu este costisitoare il fac atunci cand vreau sa ma simt din nou copil :)))

salam de biscuiti

Ingrediente

  • 500 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • 100 g miez de nuca
  • cateva bucati de rahat
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare salam de biscuiti cu ciocolata si nuca:

Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de biscuiti. ­čśë

Intr-un vas punem laptele, untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul. Punem vasul pe foc si incalzim usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit aromam dupa gust cu esenta de rom.

Biscutii sfaramati ii punem intr-un castron si amestecam cu cacaoa, nuca rupta bucati cu mana si rahatul taiat cubulete.

salam de biscuitiTurnam deasupra siropul de lapte si ciocolata si amestecam usor cu lingura, pana acesta este bine absorbit de biscuiti.

Pe o bucata de folie de aluminiu intindem nuca macinata in strat subtire. Intindem deasupra in strat cat mai uniform compozitia de biscuiti, apoi cu ajutorul foliei formam un baton (rulam  ca si cum am face o rulada). Se inveleste bine in folie si prin presare cu mana i se da forma de cilindru.

Se da la rece pana se intareste bine si se poate felia.

salam de biscuiti

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Tare bun! Am facut si eu de curand, tot de dorul copilarei….
    Nuca nu am pus decat in el, nu si pe deasupra. E o idee excelenta ­čÖé
    Si mi-ai facut pofta sa fiu iar copil, fara griji, toata ziua la joaca… ah, ce vremuri!

  2. Ramo says:

    Ai dat o tenta noua moderna acestui preparat renumit))

  3. Mi-e tare pofta!!!:)

    Te pup, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  4. De mult timp nu am mai mancat..Vin la tine sa iau o bucatica.Seara frumoasa!

  5. Desi este atit de bun il fac si eu foarte rar.
    Si imi place de mor!
    Sotul meu chiar zilele trecute imi cerea asa ca, sigur voi avea o prestatie in curind.

  6. Super bun, si noua ne place mult de tot!! Pup Miha

  7. Josana says:

    Ciocolata nu este pe lista de ingrediente? Cita ciocolata este necesara?

    • Multumesc de atentionare Josana!
      Eu am pus 50 g ca atat mai aveam, dar poti pune si mai mult daca preferi sa fie mai ciocolatos. ­čśë

  8. Miha Ela says:

    Chiar nu am mai mancat de mult timp! Ce bine arata!

  9. laura88 says:

    arata foarte bine,am facut salam de buscuti dar fara ciocolata si nuca iti multumesc

  10. tare bun si aromat!

  11. Foarte bun salamul de biscuiti!Arata Minunat!

  12. ANCA says:

    Si eu m-am intors in copilarie facand aceasta prajiturica minunata!

  13. ANCA says:

    Am uitat sa spun ca initial ma inspirasem din reteta ta „salam de biscuiti cu ciocolata”, dar nu am pus lichior, in schimb adaugasem niste rahat. Ma gandesc ca asta se apropie mai mult de ceea ce am facut eu!

  14. Claudia says:

    Foarte bun, sotului mei ai place tare mult salamul de biscuiti.

  15. chefgonin says:

    Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, ├«mi place blog-ul are mai multe variante ┼či este de ├«nalt─â calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu re┼úete tradi┼úionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    ├Än aceast─â s─âpt─âm├ón─â „fritters dovleac reteta” ┼či s─âpt─âm├óna urm─âtoare „Mona Pa┼čti din Valencia” ai de g├ónd s─â-┼či piard─â?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dac─â v─â place gastronomie valencian─â, pute┼úi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., ┼či ve┼úi avea acces direct la blog-ul meu, ve┼úi vedea c─â se dr─âgu┼ú.

  16. Ioana says:

    cel mai bun salam de biscuiti…le-a placut tuturor si e si usor de facut .multumesc pt reteta a meritat sa o incerc.

  17. L-am facut ­čÖé Mersi de reteta !

  18. Teodora says:

    Foarte, foarte buna. Acum este la rece. Mulmumesc pt.reteta

  19. vio says:

    am facut reteta ta si a iesit destul de gustoasa numai ca am fost nevoita sa adaug mai mult unt deoarece nu s-a legat suficient de bine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile ­čÖé Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]