Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Eu cred ca rulada face parte din categoria acelor retete de prajituri mult dorite, dar de care multa lume se cam teme. Si asta pentru ca se intampla uneori sa nu iasa. Da, mi s-a intamplat si mie. Ori l-am copt prea mult si s-a uscat prea tare, ori n-am batut ouale cum trebuie si blatul a refuzat cu indarjire :)) sa iasa pufos… Aceasta reteta am facut-o de cateva ori si a iesit bine. Nu stiu daca o fi reteta de rulada perfecta, dar eu cred ca sunt pe drumul cel bun… :)))

Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g dulce de leche
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Rulada cu crema de ciocolata:

Blat:

Blatul este asemanator cu cel de la prajitura cu visine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar rasturnam blatul si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata, peste care am turnat smantana lichida pentru frisca, o topim la foc mic sau pe baie de aburi. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte de pe foc si omogenizam. Incorporam apoi si dulce de leche si lasam la racit.

Blatul racit il ungem cu crema de ciocolata, rulam cu atentie, punem rulada pe un platou si dam la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Rulada cu ciocolata si frisca

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. O lingurita eu, una tu, una Amira si una Robert si gata 😀 .
    :))))
    po’ sa elimini pe care vrei, numa’ pe mine nu !:)))

  2. Que rico con la nata alrededor.

    Saludos

  3. Eu zic ca este tare reusita , si are crema de cioco, care imi place la nebunie! Pupici!

  4. super arata….poate fac si eu intr-una din ziel..cine stie….ca asa..nu mai am chef de cucinat 🙁

  5. Arata super!!! Chiar ma gandeam sa fac zilele acestea dar pana atunci, am sa ma servesc cu o felie de la tine…Pupici!

  6. Woooow, cum arataaaa… Vreau si eu macar o bucatica…Iti dadeam tortul meu cu ciocolata in schimbul ruladei asteia. Ador frisca… 🙂

  7. Arata foarte bine prajitura, felicitari!

  8. Gabi, da’ prajitura nu vrei? Numa lingurita? :))

  9. Jose Manuel, gracias. 🙂

  10. Adela, pupici. Multumesc mult de aprecieri. :*

  11. Alina, cum asa? O fata harnicuta ca o albinta sa nu mai aiba chef? Nu poooot sa cred… :)))

    Te pup si sa stii ca te inteleg. Mi se intampla si mie si nu numai o data. :)))

  12. Multumesc Licuta. Te poftesc, cu drag! :*

  13. Ana Maria, eu nu spun nu la trocul tau. :))) Pup!

  14. Retete de prajituri, multumesc! 🙂

  15. Anca says:

    Cu ce as putea inlocui dulcele de leche ?

  16. Anca, poti renunta la dulce de leche daca nu ai si pui mai multa smantana pentru frisca. Adica 150 ml.

  17. ce fainuta e rulada! nu ca esti pe drumul cel bun, ci cred ca deja ai ajuns la destinatie! 🙂

  18. Am sa incerc blatul data viitoare :-*

  19. Pingback: Rulada de cacao cu frisca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]