Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de branza si scortisoara

Rulada cu ciocolata si crema de branza cu scortisoara

Tare mi-as fi dorit acum cateva zile sa mananc macar o bucatica mica mica de Brownies Cappucino. Dar cum prajitura trebuie sa-si pastreze totusi rangul de „regina a sarbatorilor” :))) am amanat-o pana la Craciun. Cu siguranta nu va lipsi de pe masa festiva, alaturi de alte prajiturele pregatite pentru Mos. 🙂

Si ia sa vedeti voi ce-am facut… :)))

Rulada cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Rulada cu crema de branza si scortisoara:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu ciocolata si crema de branza cu scortisoara

rulada cu crema de branza si scortisoara

Cu aceasta prajitura voi participa la concursul organizat de Isabela . Multumesc Isa de invitatie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

37 Comentarii

  1. Foarte frumoasa, aromata si desigur extrem de guuuuustoasa!!! Bravo!

  2. AAAAH!!!!:)))

  3. Văăăleu!!!!!!!!! Vreau și eu… măcar o feliuță. Arată super!

  4. Ce bine arata!!!!imi place tare mult lingurita, am remarcat-o in mai multe poze, e superba!!!!pup :*

  5. Te vreau!!! :))Cred ca a fost tare buna rulada!!!! Arata super bine!

  6. Delicioasa! Si arata si tare dragalasa!

  7. delicioasa rulada , vreau si eu !!!

  8. Mersi de participare 🙂

  9. Super buna si apetisanta!!!Pupici!

  10. Multumesc frumos dragelor! :*

  11. ce aromata si aratoase este rulada ta!

  12. Minunat arata!!

  13. tu precis ai o fabrica de ciocolata:)) lasa-ma, te rog,sa ma alatur si eu Aaah -Uuuuh-urilor. superba!

  14. buna,buna si aromata si cu aspect dar mai ales ciocolatoasa ceea ce-mi place;bravo!!

  15. Ce mi-as dori sa savurez o bucatica.

  16. Arata foarte bine! Cu ce a sputea inlocui plicul de creme ole, deoarece in zona unde locuiesc nu gasesc asa ceva?

  17. Buna !Arata minunat!super kiar!As putea inlocui plicul ole cu plic de budinca ?

  18. Raluka, poti inlocui si cu budinca, dar nu va mai avea aceeasi textura, acelasi gust. Cred ca va iesi ca un blat „normal” de rulada.
    Daca nu ai Crem Ole, poti folosi orice alt praf de budinca ce se prepara la rece.

  19. Ioana, mii de scuze ca am intarziat cu raspunsul.

    Poti inlocui cu orice alt fel de budinca ce se prepara la rece.

  20. Buna !IN locul branzei almette pot pune ricotta?Va pup!

  21. Raluka, n-am folosit niciodata ricotta, dar cred ca poti folosi, caci pana la urma e tot o crema fina de branza. 😉

  22. Almette am vrut sa iau dar nu am vazut la Real akuma am venit de acolo pt ca vreau maine sa fac aceasta rulada!ricotta am luat ca era la reducere..

  23. NINA says:

    Buna draga MIHA,am o nelamurire,si anume daca in blat nu se adauga si faina.mersi

  24. Nina, nu se pune deloc faina, doar plicul de Creme Ole. 😉

  25. Da, arata spectaculos si nu cred ca am mai mancat asa ceva pana acum

  26. Roxana, zic eu ca e o prajitura ce merita incercata. 😉

  27. Ai niste maini minunate pentru porajituri:)
    Privesc, privesc si inghit in sec…

    Deaga Miha, iti multumesc pentru urare, iti urez si eu la multi ani si multa inspiratie, ca sa ne inveti si pe noi:)
    Te pup.

  28. Multumesc Daniela! :*

  29. curt ioana says:

    tocmai am facut aceasta rulada ce sa va zic este DEMENTIALA am facut o mica schimbare la blat nu am gasit crem ole si am bagat crema cu gust de trufe tot de la Dr Qetker si a iesit superrrrr buna

  30. Ioana, ma bucur tare mult ca ti-a placut!

    Buna si ideea ta cu crema cu gust de trufe! 😉

  31. arata bine

  32. silvia says:

    Am facut rulada asta de cateva ori deja. Este foarte apreciata de ai mei. Multumesc mult ca impartasesti cu noi retetele tale. Urmaresc cu mare drag postarile tale. Te pup.

  33. jeni says:

    Mai Doamna scumpa ce mai bucurat cu prajiturile si retele care leai postat !Sint foarte faine si cred si f bune !o sa le fac fara doar si poate!

  34. cata says:

    foarte buna rulada si foarte simplu de facut. recomand

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]