Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema caramel

Rulada cu crema caramel

Va povesteam la rulada cu ganache de ciocolata cum am copt doua foi pentru o alta prajitura de casa. Azi o sa va arat ce-am facut cu al doilea blat. Evident, tot o rulada… de aceasta data cu crema caramel, atat de buna incat o sa infuleci pe nerasuflate macar doua felii. Cum de unde stiu? Stiu, pentru ca asa am facut si eu! :)))

Rulada cu crema caramel

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 125 g mascarpone

Mod de preparare Rulada cu crema caramel:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

  • blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Punem deasupra o folie alimentara si dam la rece pana budinca se raceste foarte bine.

In budinca bine racita incorporam mascarponele, mixand energic pana la omogenizare.

Punem crema caramel in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu caramel si mascarpone

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Delicioasa! Daca are caramel inseamna ca e pentru mine. Imi place mult cum ai facut crema caramel, mascarpone cred ca o face si mai buna. Te pup!

  2. Eu nu reusesc sa fac crema, de ce spumeaza laptele cand pun amidonu cu retul de lapte???

    • Laptele face spuma cand se infierbanta. Amesteca energic si continuu, indata dupa ce se formeaza spuma trebuie sa se intareasca

  3. Mariana says:

    Buna…am facut blatul…a iesit ok…dar care e motivul pentru care se rupe tot blatul cand incep sa rulez??

  4. Kriss says:

    Pot folosi faina in loc de amidon?

  5. Iese mai bun cu amidon decat cu faina, asa mi se pare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat […]

Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Retete de prajituri v-am tot adus in ultima vreme, dar azi va aduc un tort cu ciocolata si afine, pentru ca aniversarile prietenilor dragi nu pot trece fara un tort bun, nu-i asa? 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si afine: Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de […]

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]