Prajituri

Prajitura Zburlita cu ciocolata

L-am antrenat pe Robert,din nou,in prepararea unei prajituri.Dupa succesul ce l-a avut cu inghetata cu lamaie,a inceput sa-i placa la bucatarie. :))
Nu stiu de ce,dar blatul de biscuit nu s-a inmuiat,desi crema a fost facuta cu unt. Replica lui Robert cand a vazut-o taiata,a fost: „Zburlita asta e facuta de mine?” :)) Si Zburlita i-a ramas numele. :))

Trecand peste aspect,a fost o prajitura foarte buna. 😉 Am si martori! :)))

Pentru blaturile de biscuit avem nevoie de:

2 cani faina
100 g unt
100 g zahar
2 oua
1 varf de cutit cu bicarbonat

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.

Am intins aluatul cat mai subtire

si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina.

Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de diferite forme geometrice. 🙂

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

5 oua
150 g zahar
2 cani de nuca macinata

Mai intai am macinat nuca.

O munca tare istovitoare. 🙂

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Urmeaza si nuca,omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute.Lasam la racit.

Pentru crema avem nevoie de:

200 g unt
3 oua
100 g zahar
5 linguri cacao

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.

Adaugam cacaoa si punem pe foc mic,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase,dam deoparte,lasam sa se raceasca,dupa care adaugam untul frecat.

Peste primul blat de biscuit punem jumatate din crema.Acoperim cu blatul cu nuca.Punem si cealalta jumatate de crema si al doilea blat de biscuit.

Dam la rece pana a doua zi,dupa care se portioneaza.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Hmmm,arata delicios,:))..retinut reteta,:))…ma gandeam ca poate trebuie sa stea vreo doua zile la frigider sa se inmoaie blatul acela de biscuit?!…stiu ca ale mele blaturile care le coc pe dosul foi si au bicarbonat le las 2 zile sa se inmoaie…oricum mersic mult de reteta!
    Pupici lui Robert patiserul,:))…scump tare!!

  2. patiserul e scump foc,il pup,iar pe mami o felicit!cred ca azi e numai buna praji!

  3. Mirela,deci asta e secretul?Sa rezisti 2 zile pana sa mananci prajitura? :)) Hmmm…nu cam mult? :)))

  4. Multumesc draga Alison!Pupici cu lipici!

  5. Sperand sa-ti faca placere,te astept la mine pe blog sa-ti ridici un premiu.
    Pentru o super bucatareasa,cu drag goldie.

  6. Miha,hihihihi…da,cam greu sa rezisti,dar…merita,ca apoi e moale,faina,:)))…pupici!

  7. Treci pe la mine dupa un premiu dulce 🙂 Cu dedicatie speciala pentru Robert !

  8. Multumesc Ala! Acu vin! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]