Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca a devenit preferata familiei. Prajitura turnata cu gem si nuca – reteta explicata pas cu pas

Ingrediente

  • Blat pentru prajitura cu gem:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350-400 g gem de caise
  • 200-250 g nuca macinata

 

Trece aceasta prajitura cu gem in caietul tau cu retete de prajituri. Iti va fi de folos atunci cand vrei o prajitura simpla si rapida.

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca:

Blat pentru prajitura cu gem:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp amestecam gemul usor incalzit cu nuca macinata.

  • in gem puneti atata nuca macinata cat sa obtineti o pasta
  • daca o sa considerati ca este necesar puteti adauga 1-2 linguri zahar
  • 1 picatura de esenta de migdale ii va da un gust deosebit

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de gem cu nuca si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu gem si nuca se rumeneste usor deasupra.

Prajitura cu gem si nuca se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ?

Prajitura cu nuca si gem

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII TURNATE

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Abia astept sa o incerc, arata exceptional

  2. Mirela says:

    Memorabilă! In loc de gem am pus siropul pe care l-am spumuit de la dulceata. Voi încerca și alte rețete. Felicitări!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]