Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Sumegi

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura Sumegi – reteta pas cu pas. O prajitura delicioasa cu crema de cacao si foi cu multa nuca.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura de faina (cu varf)
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale (optional)
  • Crema de cacao:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ~50 g nuca prajita si tocata

Prajitura Sumegi este o prajitura delicioasa cu foi pline cu nuca si crema fina de cacao. Desi dupa aspect ar parea o prajitura elaborata si greu de facut, va asigur ca este o prajitura simpla si merita sa stea la loc de cinste pe mesele voastre de sarbatoare.

Mod de preparare Prajitura Sumegi:

Blat pentru prajitura Sumegi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa. Spuma se va tine bine de paletele mixerului si va face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, esenta de vanilie, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Foaia se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao pemtru prajitura Sumegi:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si cacaoa cernuta. Compozitia o punem pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu lingura crema face „valuri” si se poate vedea fundul vasului). Dam deoparte si incorporam esenta si untul moale, lasat la temperatura camerei, taiat cubulete. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine si se intareste.

Desprindem cu atentie hartia de copt de pe blatul bine racit si-l taiem in 3 parti pe verticala, obtinand astfel 3 fasii de blat. Din crema de cacao dam deoparte 2 linguri ce le vom pune deasupra prajiturii, restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza intre cele 3 foi cu nuca. Presaram nuca tocata peste prajitura si dam la rece pentru cateva ore (mai buna este a doua zi)

Prajitura Sumegi se portioneaza in bucati potrivite si se savureaza cu placere!

Pofta buna! 😉

Prajitura Sumegi

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura cu foi si crema de cacao (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Cristina says:

    Bravo. Minunata prajitura pentru sarbatori si nu numai.

  2. Brigitte says:

    Minunata prajitura-am s-o fac.Multumesc.

  3. Daca prajiturile sunt cel putin la fel de bune ca pozele cred ca trebuie sa incerc si eu reteta asta 🙂

  4. foarte foarte dulce, cum imi place mie :))

  5. Arata foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]