Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Rudy cu ciocolata

Prajitura Rudy cu ciocolata

Cine iubeste prajitura cu ciocolata va intelege adaptarea mea, cine nu… va spune: ai stricat-o si pe asta! :)))

Prajitura Rudy am facut-o cu ceva vreme in urma si nu stiu de ce pana acum n-am mai facut-o desi copiii iubesc prajiturile cu branza. Probabil ca nu m-a convins prea mult atunci… habar n-am! Cert e ca am hotarat sa-i mai dau o sansa, dar cu ciocolata sa fie 😉

Prajitura Rudy cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua (sau 3, in functie de cat de cremoasa este branza)
  • 100 g zahar
  • 75 ciocolata alba
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura Rudy cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Se adauga ciocolata topita, esenta de rom si untul moale. Framantam pana vom obtine un aluat omogen. Daca este necesar se poate adauga 1-2 linguri lapte. Impartim aluatul in doua parti. O parte o intindem in tava (25/18 cm), cealalta o invelim in folie alimentara si punem la congelator, cata vreme preparam crema.

Umplutura:

Branza de vaci o amestecam intr-un bol cu ouale, zaharul si esenta de vanilie. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Rasturnam in tava peste foaia de aluat si nivelam. Deasupra cremei de branza razuim pe razatoarea cu ochiuri mari cioalata alba, apoi bucata de aluat pastrata la congelator. „Carliontii” de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.

Prajitura Rudy

Tava se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Tare buna prajitura asta!
    La Multi Ani ptr maine!
    Pup

  2. oh, asta neaparat trebuie sa o fac si eu! Arata grozav a ta 🙂

  3. Sarbatori fericite!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]