Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari (atat cat sa acoperiti bine fundul tavii)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra (puteti pune si mai mult daca vreti mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100-150 g zahar

Prajitura rasturnata cu mere este o prajitura foarte apreciata de toti cei care au gustat-o. M-am bucurat ca si voi, cititorii mei, ati apreciat-o si incercat-o. Varianta rapida de astazi am pregatit-o special pentru o prietena careia nu-i place sa dea merele pe razatoare si nici n-are vreme sa stea sa le caleasca 🙂 Poate va fi de ajutor si unora dintre voi…

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida:

Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Il intindem repede cu lingura pe fundul tavii. Repartizam merele deasupra, in strat uniform.

Preparam si compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozita pentru blat o turnam in tava peste mere. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor, se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu mere

Pofta buna!

Prajitura rasturnata cu mere

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura rasturnata cu prune si nectarine  (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Laura says:

    Foarte bun !!!!
    Mihaela. ..Ești Mihaela Miei ???
    Nu-mi dau seama din poză. …

  2. Livia says:

    Minunate prajiturile tale.Asta e a doua pe care incerc sa o fac si mi-a iesit ?…Multumesc!

  3. eram in cautare de o reteta cu mere si iata ca am gasit-o

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]