Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura marmorata cu branza

Prajitura cu branza si cacao

Stiu, e cald… dar copiii vor ceva „de dulce” dupa masa. Desi inghetata nu ne lipseste trebuie si ceva mai consistent. Asa ca, o prajitura marmorata cu branza a fost bucuria lor si au dat-o gata de-ndata ce-am scos-o din cuptor 😉

Prajitura cu branza si cacao

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie confiata
  • In plus:
  • 2 linguri cacao
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura marmorata cu branza:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, coaja de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci, peste care am pus zaharul, ouale si esenta de vanilie, se mixeaza cu blenderul vertical pana se obtine o crema fina.

  • Gustati! In cazul in care preferati mai dulce mai adaugati zahar

Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt compozitia pentru blat. Pe toata suprafata tavii cernem cacaoa, apoi punem cu lingura compozitia de branza. O punem din loc in loc, apoi usor nivelam cat mai uniform posibil, incercand sa nu amestecam compozitiile.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Prajitura marmorata cu branza se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! 😉

Prajitura simpla cu branza

Diana, multumesc pentru reteta!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]