Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Lady’s Fingers”

Prajitura cu frisca

O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu…  :))  Nu e nici una dintre ele, e doar Lady’s Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))

Prajitura cu frisca

Ingrediente

  • Pentru „degetele” avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana (fermentata, cu procent mare de grasime)
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura „Lady’s Fingers”:

Degetele:

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata, amestecand continuu, pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.

Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”, de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede, in jur de 10 minute.

Crema:

Se bate smantana cu zaharul si vanilia. Intr-un vas mai adanc asezam un strat de „degetele”, apoi un strat generos de frisca. Continuam astfel pana la terminarea „degetelelor”, ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore. Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

Dupa o reteta preluata de la Natalia

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. seamana la prima vedere cu tiramisu,cred ca-i buna tare!ce degetele suave ai construit!o zi minunata!

  2. mmmmm…ce deliciu!minunat!
    Ai ceva premii la mine,te astept sa le ridici!Te pup!

  3. O intrebare am te rog Au degetzele gauri in mijloc ca la eclere ? Aluatul este aproape la fel Cami

  4. Alison,asa e.Seamana cu Tiramisu. O varianta mai light. :))

  5. Multumesc mult draga Mimi! Le-am adaugat in palmares! 🙂

  6. cami,seamana mult cu gogoselele de ecler,doar ca nu sunt goale.Nu-s nici pline,doar cumva aerate. O nebunie!

  7. subscriu prin salvare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]