Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu nuca si cacao

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

Nu stiu cum faceti voi dar eu sunt foarte strangatoare :))) si nu arunc albusurile de la preparatele ce necesita doar galbenusuri. Le adun frumos in cutii si le pun la congelator, daca nu pot sau nu e nevoie sa prepar ceva atunci pe loc. De exemplu, intr-o cutie de la mascarpone incap albusurile de la cca 6 oua, suficiente pentru o prajitura de casa sau pentru un chec din albusuri.

Prajitura de azi este o prajitura din albusuri ce le mai aveam in congelator. Ma tot incurcau pe acolo :))) si m-am gandit ca oricum trebuie sa le fac loc altora ce vor veni in curand, cand voi incepe prepatirile pentru masa de Pasti.

Sper ca reteta de azi sa va fie si voua de ajutor si sa o pastrati ca inspiratie pentru dupa Pasti cand stiu eu sigur ca o sa aveti multe albusuri puse deoparte :))

Prajitura din albusuri cu miez de nuca

Ingrediente

  • 200 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • miez de nuca
loading...

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu nuca si cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza maxand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pune miez de nuca pe toata suprafata si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora. Faceti testul cu scobitoarea 😉

Prajitura din albusuri se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu blat din albusuri cu nuca

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Si eu pastrez albusurile.. Data viitoare stiu ce voi face cu ele 🙂 Super arata prajitura!

  2. Diana says:

    Si eu am multe albusuri in congelator , dar n-am cuptor functional 🙁

  3. mena says:

    Ce praji buna ne-ai pregatit,Miha!

  4. Dana says:

    Foarte delicioasa prajiturica asta!Mi-au ramas niste albusuri si chiar nu stiam ce pot face cu ele;mi-am adus aminte de retetele tale minunate si am gasit-o!Ma bucur ca am gasit site-ul tau,il urmaresc de ceva vreme si nu pot decat sa iti spun multumesc!Pasiunea cu care gatesti se vede in felul in care ne prezinti retetele,ador modul tau de prezentare!Cand vreau sa imi impresionez familia cu ceva bun,dau fuguta pe site-ul tau si negresit gasesc minunatii!Te asteptam in continuare cu retete minunate!

  5. Si eu am facut si e forte buna si usor de facut

  6. vorindan ramona says:

    Si eu pastrez albusurile care raman de la diverse creme,dar nu mai mult de doua luni.Le folosesc la prajitura Pavlova,dar merci pentru reteta,o voi face si eu.

  7. iulia says:

    …usoara..nepretentioasa…rapida si buna…multumesc pt reteta si retete in general !…

  8. Elena says:

    Mie nu mi-a iesit.. Eu am avut multe albusuri, vreo 11. A crescut in cuptor,dar cand am lasat-o sa de raceasca, a cazut rau. Asta e,din pacate

    • Le-ai pus pe toate 11?
      Te intreb asta pentru ca sunt multe si e greu cu un mixer normal sa le bati suficient de bine incat sa obtii o consistenta buna

      • Elena says:

        Da,pe toate 11 si le-am batut eu dar,probabil, nu suficient de bine. Mai incerc ,trebuie sa imi iasa.

  9. GABRIELA says:

    pai 200 grame cate albusuri trebuiesc ? VA ROG SA FITI EXPLICITA . MERCI

    • De obicei, la sarbatori ne raman mai multe albusuri de la alte preparate. Am scris 200 g albus la ingrediente pentru ca exact asa am cantarit din cantitatea de albusuri pusa deoparte. Dar ca informatie generala, un ou cantareste in medie 30-35 g albus 😉

  10. GABRIELA says:

    pai in 200 gr.cate albusuri intra ? va multumesc

  11. elena says:

    super reteta …multumesc au iesit fff bune !!!!:)

  12. E foarte bună rețeta.Prăjitura a ieșit bine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]