Briose si checuri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura de post cu zmeura

Pentru astazi avem o prajitura de post atat de simplu de facut incat o poate face si un copil, in timp ce voi pregatiti altceva pentru masa de pranz 🙂

prajitura de post cu fructe

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • zmeura
loading...

Mod de preparare Prajitura de post cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Cu lingura facem o gropita in mijloc si acolo turnam apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare. La sfarsit incorporam zmeura amestecand usor.

Eu am folosit zmeura congelata si pentru ca am lasat-o sa se dezghete aluatul s-a colorat de la zeama lasata. Daca o veti pune direct congelata sau in stare proaspata banuiesc ca nu se va mai intampla asta. Bine, gustul nu este influentat in nici un fel, doar culoarea prajiturii.

Aluatul se toarna in forme de briose sau in tava de chec, dupa preferinta voastra.

prajitura de post cu fructe

Se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Prajiturile se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Sunt excelente langa o ceasca de cafea! 😉

prajitura de post cu fructe

prajitura de post cu fructe

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. O deliciosenieee!!

  2. M-as abona si eu la o bucatica 🙂

  3. Adeline says:

    Am facut si eu azi, dar mi-au iesit cleioase, in rest foarte delicioase. Dar totusi nu-mi dau seama unde am gresit, pentru ca am respectat cantitatile.

    • nu-mi dau exact seama ce s-a intamplat de au iesit cleioase. Posibil sa nu fi fost coapte suficient sau fructele sa fi lasat prea multa zeama…

      • Adeline says:

        S-au copt mai mult de 40 de minute cum spune reteta..am ajuns cu bunica la aceeasi concluzie, ca a lasat zmeura prea multa apa

  4. asa prajitura de post as manca in fiecare zi la cat de bine si de cremoasa si pufoasa arata, delicios de buna 😀

  5. ana says:

    ffff buna. daca este prea apoasa se adauga o lingura , doua de gris.

  6. andrea says:

    Buna
    M-a fascinat ideea. As vrea sa fac si eu dar avand in vedere evenimentul as dori sa stiu cate portii ies (ma gandeam sa fac portii individuale, de briose) ca sa stiu ce cantitate fac.
    Multumesc
    Andrea

  7. andrea says:

    Foarte bune. nici nu zici ca sunt de post :D. ma bucur ca am descoperit blogul …. o adevarata sursa de inspiratie. felicitari !!!!

  8. Dar nu stiti daca se poate inlocui zmeura cu coacaza

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

Briose pufoase cu unt de arahide

Briose pufoase cu unt de arahide

Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂 Mod de preparare Briose […]

%d blogeri au apreciat: