Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu miere

* Blat:

* 3 oua
* 200 g zahar
* 2 linguri miere
* 1 lingurita bicarbonat
* ~350 g faina


Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma.

Intr-un alt vas punem faina, apoi turnam putin cate putin compozitia de oua, amestecand continuu cu lingura. Trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa, putin mai groasa decat cea de chec. Eventual se mai adauga faina.

Intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, punem aluatul intinzandu-l cu mainile bine infainate. Se da tava la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste ( in jur de 10-15 minute).

Se lasa la racit, se scutura bine de faina cu ajutorul unei pensule si se taie in 2.

* Crema:

* 800 g smantana 26% grasime
* 2 linguri zahar

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa faca basicute la suprafata. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste. Se poate adauga si un intaritor de frisca.

Cantitatea de smantana poate fi si mai mare. Cu cat mai multa crema, cu atat prajitura va fi mai buna.

* Decor:

* 50 g ciocolata amaruie

In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, 3/4 din crema, cel de-al 2-lea blat si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru minim 6 ore, dupa care se acopera cu ciocolata rasa si se portioneaza.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. CE BINE ARATA SI CRED CA SI VARIANTA SAT E FFBUNA TREBUIE INCERCATA .PUPICI miHA 🙂

  2. Eres una artista haciendo pasteles.

    Saludos

  3. arata perfect prajiturica ta si nu mi se pare greu de facut,deci sigur am sa o fac si eu!o seara minunata!pup!

  4. Chiar ma gandeam sa fac si eu o prajitua cu miere. Tare bine arata!

  5. Ce bine arata prajiturica! Am salvat si eu reteta cu siguranta o sa o incerc.

  6. Buna seara, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

  7. tare frumoasa e prajitura!eu am doua maini stangi la capitolul ornat prajiturele…

  8. Multumesc Anca draga!
    E foarte buna prajitura, sa o incerci. 😉
    Pupici!

  9. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  10. Gabriela, te pup!
    Prajiturica nu e greu deloc de facut si e buna buna. 😉

  11. Multumesc Liana. 🙂

  12. Multumesc Vio!
    Ma bucur ca ti-a placut prajiturica si mai ales ma voi bucura daca ai s-o incerci. Pupici!

  13. Geta, sa stii ca nici eu nu ma descurc prea bine. Dar perseverez. :))
    Multumesc si te pup!

  14. Multumesc Bianka draga mea!

  15. Anonymous says:

    dar de care smantana se peajituri sau obijnuita

  16. Smantana obisnuita, cu procent mare de grasime e ideal. Merge si cu cea de 15 sau 20%

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]