Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si ciocolata

De Paste am vrut neaparat sa fac, pe langa cozonac si pasca, o prajitura. Evident cu ciocolata. :))) Fiind depasita de treburi am cumparat foile neavand timp si de ele. N-as putea spune ca m-au dat pe spate :)) aceste foi, dar pentru atunci cand nu ai timp si esti in viteza sunt o alternativa valabila.

Daca dispuneti de timp, spatiu si chef :)) recomand foile de la prajitura cu ciocolata si lapte condensat.

4 foi de pandispan

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
50 g nuca macinata
1 lingura cacao neagra
1 lingura zahar
2 linguri lapte fierbinte
esenta de rom

Ciocolata si frisca le punem intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Puteti folosi si congelatorul, astfel reducand considerabil timpul de preparare al cremei.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si cacaoa. Omogenizam apoi turnam laptele fierbinte. Daca mai e nevoie mai adaugam 1-2 linguri lapte, atat cat sa obtinem o crema groasa.

Mascarponele il mixam, apoi incorporam crema de ciocolata racita, putin cate putin. Adaugam si crema de nuca, amestecand usor. Aromam cu esenta de rom dupa gust.

Crema obtinuta o impartim in 4 si o repartizam pe cele 4 foi de pandispan, suprapunandu-le. Prajitura o dam la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

English Version

Cake with sheets sponge and chocolate

By Eastern I want to do traditional cakes in Romania (“cozonac” and “http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/04/pasca-umpluta-cu-ciocolata.html”),but I want to do a special cake (with chocolate of course). Because I was very busy, I buy some sheets sponge. They are not very good but I make my “business” .If you have time,space and if you wish that I recommend sheets sponge from Chocolate and condensed milk cake

4 sheets sponge

For cream:

200 g of bittersweet chocolate
250 ml whipped cream
250 g mascarpone
50 g ground walnuts
1 spoon of black cocoa
1 spoon of sugar
2 spoons of hot milk
rum essence

Put the chocolate and the whipped cream into a pot at a small fire. When it boil remove the pot and mixed until we obtain a homogeneous mixture. Put the mixture in the refrigerator for 2 hours.

Ground walnuts with black cocoa and sugar are blend with hot milk. If you need put extra milk for a thick cream.

Mixed mascarpone, after we incorporate cold chocolate cream very easy. After, we incorporate walnuts cream, mixed easy. Put rum essence.

We divide the new cream in 4 parts and we lay by sheets dough.Put the cake at cold for a few hours, after cut it.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Ahhhh, vai de dieta mea…. :)))) Arata minunat ! <3

  3. Anonymous says:

    ca intotdeauna…EXCELENT!

  4. Mda … nici nu se putea decat ciocolatoasa .
    Excelenta !!! nu mai este nici un secret , se stieeeeee

  5. Hi,

    can you translate this recipe to English? Thanks!!

  6. Imi place mult fotografia, felicitari!

  7. Anonymous says:

    BUN!!

  8. Anonymous says:

    buuuun!!!

  9. Ok. I translate this recipe in english. I hope to be well. 🙂

  10. Bianka, multumesc! :*

  11. Ana maria, multumesc! Pupici cu lipici! :*

  12. Diana, asa e…secretul meu il stie toata lumea. :))
    Pup fata draga! :*

  13. Multumesc Irina. Aprecierea ta ma incurajeaza! :*

  14. Dragi anonimi, oricine si oriunde ati fi, va multumesc! 🙂

  15. Anonymous says:

    foarte bun

  16. Multumesc! 🙂 Ma bucur ca-ti place!

  17. Pingback: Retete prajituri pentru Craciun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]