Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi Lica

by Natalia

Avem nevoie de:

200 g unt
2 cutii lapte condensat
300 g miez de nuca macinata sau nuca de cocos

Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cite o lingura,laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie). Se adauga si nuca.

Se ung cu crema foile de napolitana, suprapunindu-le, in 4-5 straturi. Partea de deasupra nu se unge. Se pune o greutate peste prajitura si se da la rece pentru citeva ore. Apoi se taie patretele cu un cutit ascutit.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Miha ai putea sa-mi spui ce cantitate aré cutia de lapte condensat??? Am cumparat foile pentru napolitane chiar azi. Am sa-ti spun cum vor iesi. Pupici.

  2. Sper sa nu te superi de cate intrebari am… In primul mesaj nu aveam optiunea de a primi aviz pentru raspunsuri. De aceea trimit acest mesaj. Pup. Pa.

  3. Falina, demult n-am mai gasit lapte condensat de cumparat. Din cate imi aduc aminte cutia avea 380 g. Sau poate 400. E o cutie metalica, ca de conserva.

    Nu ma supar de intrebari, ma bucur daca pot fi de ajutor. 🙂

  4. Asa este sunt 380gr o cutie mica. Aici sunt de diferiré marimi. Se gasesc si pana la 1000 gr. De aceia ñu stiam la care cutie te refereai. Am o intrebare care nu stiu unde sa o pun si de aceia am sa o formulez aici. Am cumparat un borcanel de gem de visine la un magazin romanesc. As vrea sa fac o reteta usoara tu care ma sfatuiesti??? Pot fi chiar si biscuiti. Am o foaie de aluat sfarmat cam asa se traduce (masa quebrada). Se foloseste pentru tarte dulci sau sarate. Mai pe scurt iese foarte bun acest aluat in quiché. Am dus borcanelul la mine la munca si aproape raman fara el. La colege le-a inebunit gustul de la gem.

  5. Falina, gem nu prea am folosit la prajituri. De fapt, nu prea mancam de obicei.
    Gem am folosit la „Negresa” dar de prune si la „Prajitura Televizor” de citrice.

  6. Multumesc Miha. Maine am sa cumpar gem de prune sa fac negreasa. Am cumparat astazi si o crema pentru cremsnit de Dr. Oetker. Si pudding de vanilie si ciocolata. Cum nu prea am timp sa merg la acest magazin am cumparat cat de cat din ce am vazut prin retetele tale. Am luat si mac poate fac cornuletze dospite. Mmmm as face de toate ca-mi ploua in gura cand vad pozele care le publici. Acum calc dar sigur am sa fac ceva bun de la tine si am sa-ti povestesc…
    Te pup si multumesc inca o data.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]