Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

O prajitura din seria „retete de prajituri fara nume” :)) nascuta din pofta de ceva dulce, cremos, ciocolatos si…putin crocant. Putinul asta se refera si la faptul ca foile de napolitana se inmoaie pana a doua zi de la crema. ­čÖé

2 foi de napolitana

Pentru blat:

7 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
150 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de albusuri. Amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o inglobam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana dulce pt frisca
250 g mascarpone
2 linguri coniac

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam branza mascarpone, apoi punem cate putin din crema de ciocolata si omogenizam. La sfarsit aromam cu cele 2 linguri de coniac.

Pe un platou punem 1 foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul pufos de pandispan ( nu l-am insiropat, dar se poate insiropa daca va place), cealalta parte din crema si a 2-a foaie de napolitana.

Se da la rece 1 ora, apoi se portioneaza.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. arata yamiiiiiiiiiii!

  2. Arata foarte bine ! Imi place sa vin in vizita la tine pentru ca esti foarte inventiva . De cate ori vreau sa fac o prajitura noua caut intai aici .

  3. Realmente fantastica esta receta. Saludos

  4. voiam sa scriu „prima”:))))

  5. Arata foarte bine!!!
    Pe curand !

  6. mmmmm,ce buna trebuie sa fie praji asta… Pup u!

  7. E interesanta prajiturica ta!

  8. Foarte frumos si gustos

  9. Am venit iar! ­čśÇ :)))

  10. Ce buna trebuie sa fie.De aratat arata minunat.
    Weekend placut iti doresc.

  11. Hellooou manac de doua zile prajitura asta. E buna, dar, totusi.. nu ne mai dai si altceva?

  12. Multumesc mult fetelor de aprecieri! :* :* :*

  13. Anonymous says:

    Miha pot spune ca esti o gospodina desavarsita!!!Am facut multe dintre retetele tale si sunt super asa ca nu exagerez cand spun asta.
    O intrebare la prajiturica asta:coniacul cand se adauga in crema?
    Iti multumesc si spor in ceea ce faci!Roxana

  14. Roxana, multumesc tare mult de aprecieri si de atentionare.
    Am omis sa scriu despre coniac, imi cer scuze. Am editat acum reteta.

    O zi frumoasa! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca ­čÖé Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc ­čÖé Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi ­čÖé Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]