Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si Finetti

Prajitura cu branza si ciocolata

Pornisem spre bucatarie cu gandul de a face prajitura japoneza cu branza, dar aveam mai multa branza decat se cerea in reteta, asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura cu branza si Finetti. Evident, glazura de Finetti se poate inlocui si orice altceva va place voua: frisca, gem sau dulceata, jeleu de fructe… Cu Finetti (sau Nutella 😉 ) va garantez ca nu mai prinde si a doua zi :))))

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • 650 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • Finetti, dupa preferinta

Mod de preparare Prajitura cu branza si Finetti:

Punem zaharul si aromele peste branza de vaci si mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Cum se face prajitura cu branza

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 14-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Cheesecake cu ciocolata

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Prajitura nu este foarte dulce, asa am vrut eu sa fie avand in vedere ca va fi servita cu Finetti. Daca o sa considerati ca este prea putin zahar in reteta fata de cum doriti adaugati dupa gust

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza fara blat

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Arată minunat. Finetti l-ai amestecat cu ceva sau este topit? O idee bună pentru atunci când nu avem prea multe ingrediente prin cămară. Mulțumesc.

  2. Diana says:

    Este atat de ademenitor … oare sunt eu ciudata de nu-mi prea place asocierea dintre branza si cioco ?

  3. Diana says:

    … eu am considerat aceasta praji ca fiind un tort si de aceea am zis ,,ademenitor” 🙂

  4. Foarte delicios !

  5. Andreea says:

    Eu am doar 13 ani am preparat pragitura si cred ca este fenomenala ♡♥♥♥

  6. Blatul pare foarte pufos,iar finetti arata minunat,o reteta care merita incercata.

  7. Irina says:

    Credeți ca pot folosi ricotta în loc de brânză de vaci?

  8. Irina says:

    Mulțumesc pentru răspuns,cu siguranță o voi incerca,și cred ca e un deliciu.
    mai am o intrebare despre reteta prajituri cu ciocolata (întrebarea e scrisa la reteta )
    Vă rog când aveți timp …nu de alta dar am o pofta de nedescris.

  9. Dan says:

    Se poate face și cu brânză de vaca uscata (care nu este proaspăta ( ??

  10. Ana Liza says:

    Ma consider norocoasa ca fac parte din aceasta comunitate, dar trebuie sa spun ca cine se scuza, se acuza, asa ca intreb, cum se face blatul? nu am mai auzit de prajitura fara blat… munca e bratara de aur, stiu, dar de ce lipseste acest crucial element din reteta? Cine sapa groapa unuia cade singur in ea, stiu, dar eu sunt doar confuza si un pic ametita fiindca nu cunosc tainele bucatariei.
    Sper ca asta v a ajutat 🙂

    • Ana Liza, aceasta este o prajitura fara blat. Nu este nimic gresit sau lipsa din reteta. Daca tii neaparat poti face un blat crocant de biscuiti, dar nu este necesar. Parerea mea! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]