Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Prajitura cu foi si crema de caise

Noi, omuletii astia de la oras, nu prea suntem obisnuiti cu fructele alea bio 😀 mici, patate, pe alocuri stricate… Asa se face ca atunci cand m-am vazut pusa in fata unei sacose cu caise parfumate, dar vai de mama lor :)))) am cam ridicat din umeri. N-am dezarmat insa si-am zis ca le-ar sta tare bine intr-o prajitura cu caise 😉

Prajitura cu blat pufos si crema de caise a fost delicioasa, putin acrisoara si foarte aromata. Va provoc si pe voi sa o incercati, mai ales ca este o reteta simpla si usor de preparat.

Prajitura cu foi si crema de caise

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de caise:
  • 500 g caise (cantarite fara samburi)
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat
loading...

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de caise:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Presaram zaharul peste caisele curatate de samburi. Punem cratita pe foc mic si fierbem cateva minute, pana zaharul se topeste si fructele isi lasa zeama. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin de caise. Lasam putin la racorit, apoi adaugam gelatina. Amestecam bine pana gelatina este bine dizolvata. Punem la frigider pana piureul se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Smantana pentru frisca o mixam pana capata consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. O incorporam apoi in piureul de caise bine racit, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Blatul racit il taiem in 3 parti, crema o impartim tot in 3. Punem crema intre blaturi, ultimul start fiind cel de crema de caise. Presaram cu fulgi de cocos si dam la rece pana se intareste crema si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. olivia says:

    Foarte imbietoare!

  2. prajitura casei…

  3. foarte buna si rapida ! 🙂

  4. Veronica says:

    Caisele erau scumpe așa că am luat piersici pentru rețeta aceasta,sper sa fie bine
    Miha pot sa fac cu frișcă lichidă deocamdată din aceasta am în casă?
    Îmi place cum arată prăjitura și îți mulțumesc pentru rețetă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]