Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca de cocs? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu crema de lamaie?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de lamaie:
  • Crema de lamaie:
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la 2 lamai
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2-3 linguri zahar (sau dupa gust)

 

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂

prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu nuca de cocos? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu crema de lamaie?

Mod de preparare Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie:

Blat pufos cu nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de lamaie:

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.

  • Gustati! Si daca o sa mai considerati necesar adaugati zahar dupa gust!

Acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita punem zeama de lamaie si amestecam bine pana la omogenizare.

Separat mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. Frisca astfel obtinuta o adaugam la crema de lamaie si omogenizam.

Blatul racit il taiem in 2 parti si insiropam cu zeama de lamaie indulcita dupa gust. Din crema dam deoparte cateva linguri ce le vom folosi la finisat prajitura, restul repartizam uniform intre blaturi. Invelim bine prajitura in folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore (de preferat peste noapte)

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie se scoate din folie, se „imbraca” in crema pusa deoparte si se presara cu fulgi de nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura simpla cu crema de lamaie (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Cu siguranta un deliciu,reteta trebuie retinuta.

  2. Mena says:

    Cât este de frumoasă! Parfumată, aromată, numai bună pentru degustare. ❤️

  3. O voi incerca desigur.

  4. Am incetcat aceasta reteta….e super buna numai k eu am pus si in crema 3 linguri de cocos….si inca ceva…eu zm pus 500g frisca….a iesit o bunatate….mie imi place sa fie crema di belsug….felicitari pt idee.

  5. Este delicioasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]