Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu 2 blaturi si crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie si blat cu nuca

Prajitura O noapte la Venetia mi-a fost punctul de plecare in realizarea acestei retete. As fi putut sa coc doua blaturi separate, dar de ce sa ma mai lungesc daca iese foarte bine si asa? 😀

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema de lamaie:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de lamaie, dupa gust
loading...

Mod de preparare Prajitura cu 2 blaturi si crema de lamaie:

Blat cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra acesteia punem compozitia cu cacao, niveland usor cu o spatula. Se coace la foc mediu pentru cca 20-25 de minute, in functie de cuptor. Se lasa la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, punem zeama de lamaie dupa gust, apoi dam la rece.

Blatul il taiem in 3 fasii egale ca marime. Crema o impatim de asemenea in 3 parti si o punem intre blaturi. Dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, apoi se feliaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de lamaie si blat cu nuca

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. MAAAAAAMĂ, ȘI EU SUNT LA DIETĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ… :(((((((((((((

  2. alinacoralia says:

    Buna ! Cata cacao trebuie ?
    Multumesc.

  3. rodica says:

    Arata super bine. Sper sa o fac diseară. Felicitări ptr tot care realizati

  4. Eugenia says:

    dupa experiența mea blatul de albușuri este mult mai pufos decât cel cu cacao , oare il poate susține sau se întrepătrund ?

  5. daniela says:

    ma intereseaza cantitatile in grame,nu in linguri. De exemplu eu am 2 feluri de linguri si nu stiu pe care sa le folosesc pe cele mai mari, pe cele putin mai mici. Asa ca cel mai indicat ar fi sa dati reteta in grame.

  6. alina says:

    care blat se taie? cum adica in trei fasii egale

  7. Si pe mine m ar interesa cantitatile in grame dar e mai util in linguri… sincer.

  8. Kriss says:

    Maine vreau sa fac prajitura dar crezi ca as putea coace blaturile separat? Oare cel cu nuca, fiind fara faina, va iesi bine? Sunt incepatoare in prajituri :D.

    • Blaturile se pot coace si separat, dar atunci va fi altceva 😉
      La blatul cu nuca pesmetul de biscuiti inlocuieste faina. Daca bati albusurile foarte bine trebuie sa iasa

  9. gabi says:

    eu am pus faina in loc de pesmet , ca nu aveam si mi-a iesit super baltul . maine sa fac crema si sa vad daca e bun . multumesc , o rp. usoara si aspectuasa.

  10. corina says:

    unde gasesc ingredientele la aceasta prajitura ?

  11. corina says:

    spune-mi te rog frumos ingredientele sau da-mi link-ul ca nu stiu de unde sa le iau

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]