Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Reteta Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 250 ml lapte rece (sau la temperatura camerei)
  • * 2 linguri de zahar
  • * 200 g margarina Rama Maestro
  • * 500-550 g faina
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 dovleac mediu ca marime
  • * zahar (dupa gust)
  • * scortisoara
  • * 50 g margarina

Mod de preparare Placinta cu dovleac:

Aluat de placinta:

Drojdia se freaca putin cu sarea, se adauga laptele, zaharul, margarina moale si faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se da la rece minim 4 ore. 

  • Acest aluat se poate folosi la pateuri, placinte sau pizza. Autoarea (originala) a retetei sustine ca aluatul rezista fara probleme cateva saptamani la frigider.

Umplutura:

Dovleacul se taie, se curata de seminte, apoi se taie felii. Se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se pune la calit impreuna cu zaharul, margarina Rama Maestro si scortisoara. Se fierbe pana scade toata zeama si dovleacul este moale. Se lasa la racit.

Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in 2. Fiecare parte se intinde in foaie de cca 0.5 cm, sub forma de dreptunghi. Se unge uniform cu compozitia de dovleac, apoi se ruleaza cat mai strans.

Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac unse cu putin ulei. Se lasa putin la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si se presara cu putin zahar brun. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se lasa la racit apoi se portioneaza. 

  • Cred ca ar fi mers foarte bine facuta si sub forma de strudel.

O placinta cu dovleac cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Que pintaza tiene esto, me lo copio.

    Saludos

  2. Exact dupa reteta asta faceam aluat de Pizza cand am lucrat la italieni, in Germania. Secretule sa freci drojdia cu ulei si sare pana iese o pasta omogena. Iar aluatul tinut la 1-4 grade, tine o saptamana. Noi framantam si treizeci de kilograme pe zi si intodeauna il lasam la rece minimum 5 ore. Acesta e alt secret.

  3. Buna Miha, n-ammai vorbit cu tine de mult.Ce mai faci?Noroc cu minunatia asta de placinta. Buna rau!

  4. Poate fi foarte bun

  5. Jose Manuel, saludos! 🙂

  6. Domnule Uica, multumim pentru secretele impartasite. Sunt foarte bune de retinut!
    O saptamana minunata!

  7. Brandusa, multumesc draga mea.
    Sunt bine, cred. :)))
    Te pupacesc!

  8. Da, Bianka, a fost bun. Multumesc! 🙂

  9. Anonymous says:

    foarte buna

  10. Buuuun, deci se pare ca in weekend nu fac numai spirale cu branza de vaci, ci si placinta cu dovleac :-)) Mai multa Rama, mai multe retete :-))

  11. Anonim, multumesc! Asa este, ai dreptate.

  12. Maria, iti doresc spor la treaba si mai apoi la papat. :))

  13. Multumesc, se pare ca mi-am definitivat planul de weekend:
    1. spirale cu branza de vaci
    2. placinta cu dovleac
    3. papat
    4. sala, ca spirale+placinta = love :-))

  14. Anonymous says:

    mie mi-a iesit aluatul maro, am folosit margarina normala ca unde stau eu n-am vazut sa fie margarina rama. oare are ceva!?plus ca a intrat mai multa faina la framantat ca iarasi nu-mi place faina din canada, e fff de proasta calitate in comparatie cu cea din romania, si deci a iesit diferit aluatul decat cel din poza si ma intreb daca sa ma risc sa fac asa saus-o las balta!?

  15. Cantitatea de faina depinde de tipul acesteia, de gradul sau de absorbtie. E posibil ca aluatul sa fi iesit maro din cauza fainii, nu cred ca margarina sa fie cauza. Pana la urma e tot margarina, nu? Chiar nu stiu ce tip de produse aveti voi acolo in Canada.
    In ce sens a iesit diferit? In afara de culoare…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]