Mancaruri cu pui

Perisoare cu sos de rosii

loading...

Nu stiu din ce motive, alor mei le place carnea tocata, fie ca-s perisoare sau chiftelute sau, sa nu mai zic, de sarmale. Din acest motiv prefer sa toc eu carnea acasa si sa le fac ceea ce vor. Pentru azi am ales sa fac aceste perisoare cu sos de rosii, o reteta simpla, dar cu un rezultat final aromat si delicios. Vreti si voi? :))

Pentru perisoare:

1 piept de pui
1 morcov
1 ou
sare si piper
2 linguri orez

Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul dat pe razatoare, ou si orez. Saram si piperam dupa gust. Formam chiftelutele cu mana unsa cu ulei si le punem la fiert in apa cu sare. Le fierbem la foc moderat pana se ridica la suprafata.

Pentru sos:

1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
1 conserva de rosii in suc
1/2 capatana de usturoi
sare si piper
oregano si busuioc

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline si 1 lingura de apa. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile din conserva, pe care le-am dat prin blender si ardeiul tocat marunt. Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu oregano si busuioc.

Se adauga perisoarele si putina apa, atat cat este nevoie sa fiarba bine legumele si carnea. Se fierbe pana sosul scade si ajunge la consistenta dorita.

Aproape de final se adauga usturoiul pisat, se omogenizeaza si se mai dau cateva clocote.

Se serveste cald.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Très appétissant!

  2. Cum sa nu vrem Miha? Da cum impartim noi un piept de pui? Stii cum e Edi dupa chiftele, perisoare.. topit! Deci da, da!

  3. Si eu pregatesc pentru Diana papica din aceasta buna.Cred ca tuturor strumfilor le plac perisoarele.

  4. cred ca nu numai copiilor le plac perisoarele!

  5. Ce bune or fi..vreau si euuuuuu

  6. Foarte bune si noua ne plac si le facem destul de des!

  7. Bune perisoarele si noua ne plac!! Imi place cum arata!!

  8. Anonymous says:

    nu am incercat reteta dar dupa cum arata trebuie sa fie f.buna

  9. Anonymous says:

    am sa incerc si eu s o fac,arata f.bine

  10. Imi plac tare mult aceste perisoare !!!! Le-am facut si eu acum vreo doua saptamani !!;)

  11. Super buun ! Imi place 🙂

  12. Si noua ne place carnea tocata…
    Ce bunatate ai pregatit acolo , si ce sos bun !!! Ne place , mult !!!

  13. Pingback: Perisoare cu sos de rosii | Site Title

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]