Dulciuri

Papanasi fierti

Avem nevoie de:

500 g branza de vaci
1 cana faina
3 oua
100 g unt
3 linguri gris
100 g zahar
100 ml smantana
esenta de rom

Pentru decor avem nevoie de:

200 g nuca macinata
3 linguri cacao
100 g zahar pudra

Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema.

Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta.

Ii scufundam in apa clocotita si cand sunt gata incep sa se ridice la suprafata.

In timpul fierberii se scutura oala sa nu se prinda papanasii de fund.Nu se amesteca in oala,astfel se sfarma.

Ii punem intr-o sita sa se scurga

apoi ii tavalim prin amestecul de nuca cu cacao si zahar.

Am lasat deoparte putina compozitie si am facut si cativa papanasi prajiti.

Pe care i-am servit cu smantana.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. hihihi!;)
    exact acum am postat si eu tot papanasi fierti.
    dar uite ca-s retete diferite.
    voi incerca si varianta ta!
    o zi minunata!

  2. O zi buna si tie Gabi!

    Deliciosi si papanasii tai! Eu am vrut sa fie un pic…altfel 🙂

  3. ce super ideea cu cacao…minunat arata!mi-e pofta…desi eu nu pap papanasi…:))

  4. Te pup Alison! Si multumesc!

  5. Ce idee buna . Inca de papanasi cu cacao nu am mai auzit. Sigur sunt deliciosi. Trebuie incercati. Te pup!

  6. Adi,am vrut sa incer csi eu ceva…altfel! :))

  7. Wow ,ce idee originala.Merita Premiul de Creativitate,care te asteapta sa il ridici cind ai timp.Week-end placut!

  8. Multumesc mult Julia!Week-end placut si tie! Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]